Elektronik Kimlik Doğrulama  Sistemi kullanılmaya başlandı

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi kullanılmaya başlandı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren özel gemi adamı yetiştirme kurslarında, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi kullanılmaya başlanıyor. Bu kapsamda 15 Mart 2024 tarihi itibarıyla kurs merkezlerinde kursiyer yoklamaları yeni çipli kimlik kartları ve parmak izi ile gerçekleşecek. BiOnay tarafından geliştirilen ve seri üretimleri Türkiye'de yapılan kimlik doğrulama cihazları üzerinden yapılacak uygulamanın önümüzdeki süreçte ÖSYM, diğer MEB kurumları, SGK ve belediyeler gibi pe

15 MART 2024 TARİHİNE KADAR TAMAMLANACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı bölge liman başkanlıkları ve özel gemiadamı yetiştirme kurslarınca yürütülen faaliyet ve denetimlerin elektronik ortamda daha güvenli, hızlı ve sağlıklı işleyebilmesi için kursiyer yoklamaları Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi kullanılarak yapılmaya başlanacak. Bu kapsamda gerekli altyapı çalışmaları 15 Mart 2024 tarihine kadar tamamlanacak.
Özel gemiadamı kursları tarafından, elektronik yoklamada sorun olmaması için kayıt aşamasında KEC cihazları ile T.C. Kimlik Kartı doğrulaması yapılacak. Eğer uyumsuzluk söz konusuysa kursiyerler T.C. Kimlik Kartlarını en kısa sürede nüfus müdürlüklerinde yenileyebilecekleri hakkında bilgilendirilecekler. Yeni uygulamayla hem hak sahibi kursiyerler korunacak hem de dershane ve kursların oto denetimi sağlanacak.

YENİ ÇİPLİ KİMLİKLER İLE PARMAK İZİ DOĞRULAMA KURUMLARDA YAYGINLAŞIYOR
EGA tarafından üretilen Türkiye'nin ilk onaylı biyometrik kimlik doğrulama cihazı biOnay'ın seri üretimleri Türkiye'de yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın gemiadamı yetiştirme kurslarında bir ilk olarak başlattığı bu uygulamanın önümüzdeki süreçte ÖSYM, SGK, hastaneler, MEB, belediyeler, kolluk kuvvetleri gibi pek çok kurumda kullanılması bekleniyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi, 2022 yılından beri Ziraat Bankası, Halkbank, İşbank gibi bankaların yanı sıra Türkiye genelinde 973 tapu ve kadastro müdürlüğünde, yaklaşık 300 noterde, bazı sınav merkezleri, ziyaretçi kabul noktaları ve belediyelerde de kullanılıyor. Çipli kimlik kartları ile parmak izi doğrulama TSE sertifikasyonuna sahip ve NVİ onaylı cihazlarla doğrulanıyor ve parmak izi hiçbir şekilde kaydedilmiyor veya merkezi sunuculara iletilmiyor. Tamper korumaya sahip güvenli cihazlar parmak izini T.C. Kimlik Kartının temaslı çipiyle doğruluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.