Eğitim Sendikalarından Ortak Tepki

Eğitim Sendikalarından Ortak Tepki

Gebze'de eğitim sendikaları, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) teklifindeki bazı hükümler nedeniyle ortak basın açıklaması gerçekleştirerek ortak tepki gösterdiler.

Gebze'de eğitim sendikaları, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) teklifindeki bazı hükümler nedeniyle ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Teç Sen ve Öğretmenler Sendikası’nın katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklaması, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapıldı.
Basın açıklamasında, Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitim bileşenlerinin görüşlerini almadan hazırladığı Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yönelik eleştiriler dile getirildi. Sendikalar, kanunun mevcut haliyle öğretmenlerin haklarını ve taleplerini göz ardı ettiğini vurguladı. Eğitim emekçileri, ekonomik, sosyal ve mesleki sorunlara çözüm üretilmediğini ve çalışanlar arasında eşitsizliğin derinleştiğini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

BU KANUN TEKLİFİ, ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİ TANIMLAMIYOR
Açıklamada, uzman öğretmen ve başöğretmen unvanlarına yönelik itirazlar da dikkat çekti. Sendikalar, bu unvanların öğretmenler arasında ayrımcılık yarattığını ve tüm öğretmenlerin meslek kıdemine göre eşit şekilde değerlendirilmesi gerektiğini savundu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önerilen Milli Eğitim Akademisi’ne de tepki gösterildi. Öğretmenlik diplomasının esas olduğu, bu yapıya gerek olmadığı belirtildi. Ayrıca, ÇEDES gibi protokollerle öğretmenlere dayatılan ek görevlerin kabul edilmediği vurgulandı.
Eğitim sendikaları, kadrolu ve güvenceli istihdam talep ederken, sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğe karşı olduklarını yineledi. Özel sektörde çalışan öğretmenlerin ücretlerinin güvence altına alınması gerektiğini de dile getirdiler.

MEB TALEPLERİMİZE KULAK VERMELİ
Basın açıklamasında, Millî Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunularak, öğretmenlerin haklarını koruyan ve taleplerini dikkate alan adil bir meslek kanununun hazırlanması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiği ve eşit işe eşit ücret ilkesine dayanan bir düzenleme talep edildi.

sendika.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.