Dünyanın En Güvenli 5 Ülkesi Açıklandı: Listenin Zirvesi Şaşırtıcı!

Dünyanın En Güvenli 5 Ülkesi Açıklandı: Listenin Zirvesi Şaşırtıcı!

Dünya genelinde güvenliğin giderek önem kazandığı bu dönemde, Ekonomi ve Barış Enstitüsü'nün (IEP) Küresel Barış Endeksi, dünyanın en güvenli 5 ülkesini açıkladı. Sürprizlerle dolu olan bu liste, ülkelerin güvenlik ve barışçıl yaşam konusunda kaydettiği ilerlemeyi gözler önüne seriyor. İşte en güvenli 5 ülke:

İşte geçtiğimiz aylarda açılan listede yer alan en güvenli 5 ülke ve nedenleri...

İzlanda: 1.124 Puan

16 yıldır üst üste dünyanın en barışçıl ülkesi unvanını koruyan İzlanda, listenin zirvesinde yer alıyor. Bu başarıyı, düşük askeri harcamalar, uluslararası çatışma oranlarının düşüklüğü ve paylaşılan sınırların olmamasına borçlu. Ancak son yıllarda artan cinayet ve terör riski, puanında yüzde 4'lük bir bozulmaya neden oldu.

Danimarka: 1.31 Puan

Listenin ikinci sırasında yer alan Danimarka, geçtiğimiz yıl üçüncü sırada yer alıyordu. Bu başarı, ülkenin iyi işleyen hükümeti, düşük yolsuzluk seviyeleri ve kaynakların adil dağılımı sayesinde elde edildi. Ayrıca Danimarka, dünyanın en mutlu ülkeleri arasında da ikinci sırada yer alıyor.

İrlanda: 1.312 Puan

Geçtiğimiz yıl sekizinci sırada yer alan İrlanda, bu yıl önemli bir yükseliş göstererek ilk 3'e girdi. Bu başarı, ülkenin güvenlik alanındaki ilerlemesini gözler önüne seriyor ve Avrupa'nın güvenli ülkeler sıralamasına bir yenisini daha ekliyor.

Yeni Zelanda: 1.313 Puan

Yeni Zelanda, geçen yılın sıralamasına göre iki sıra gerilemiş olsa da, Asya-Pasifik bölgesinin en güvenli ülkesi olarak ön plana çıkıyor. Ülkede özellikle şiddet içeren gösteriler ve hapsedilme oranlarındaki iyileşmeler, barışçıl yaşam açısından önemli bir gösterge oldu.

Avusturya: 1.316 Puan

Listenin beşinci sırasında yer alan Avusturya, güvenlik alanındaki güçlü konumunu korumaya devam ediyor. Geçen yılın sıralamasına göre bir sıra gerilemiş olsa da, Avrupa'nın en güvenli ülkeleri arasında yer alıyor.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.