Dönmez’den sisteme: Bir  can için ne kadar bedel biçtiniz

Dönmez’den sisteme: Bir can için ne kadar bedel biçtiniz

Pandemi sürecinde sermaye çıkarı için yapılan hat değişiminde halkı tüm uyarılara rağmen susuz bırakan, üstelik verdiği sözü de tutamayan idari sisteme YRP Çayırova İlçe Başkanı Aykan Dönmez sordu: Bir can için ne kadar bedel biçtiniz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU’nun Facebook sayfasındaki son paylaşımının saatinden sebep 48 saat süreceği öne sürülen ancak 70 saat süren su kesintisine, bilindiği üzere sermayenin çıkarlarından sebep gidilmişti. Dilovası’na bağlı Tavşancıl’da TCDD müteahhidi tarafından yürütülen çalışmanın devam etmesi için gereken hat değişiminde sermayenin talebi üstelik pandemi sürecinde halk sağlığının önüne geçmiş, AKP’li KBB iştiraki İSU tarafından AKP tipi sistem ve zihniyetin yansıması olarak çalışma ve kesintiye gidilmişti. YRP Çayırova İlçe Başkanı Aykan Dönmez de konuya dair yazılı basın açıklamasında sistemi sorgulayıp, “Bir can için ne kadar bedel biçtiniz?” diye sordu.

EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

aykan-donmez.jpeg

Dönmez açıklamasının başında İSU emekçilerine teşekkür etti. “Bu kesinti esnasında hızlı tren hattının İSU borularıyla çakışmasını önlemek için yapılan bypass hattının devreye alınması  için çok büyük bir efor ve emek sarfedilmiştir. Kesinti sürecinde yazması bile meşakkatli işleri 48 saatte yapan emekçi kardeşlerimize en azından bir teşekkür etmek gerekir.

HATTIN EN UZAĞINDAKİ İLÇEYİZ

Tüm bu işler zamanında yapılmış fakat hattın boşaltılmasından sebep tekrar dolması için beklenen sürede tesisatın hava yapması ve hattın en uzağında bulunan Çayırova ilçemize ulaşması hesap edilenden daha geç suyun gelmesine sebep olmuştur.”

“BEYİN TAKIMI”NA PANDEMİYİ HATIRLATTI

Dönmez çalışmanın zamanlaması ve “beyin takımı” diye tanımladığı ekibe yönelik değerlendirmesinde ise şunları kaydetti: “Tüm dünyayı kasıp kavuran COVİT 19 pandemi sürecini yaşamaktayız. Bu süreçte virüse karşı tüm dünyanın teyit ettiği en büyük silahımız hijyen.

Sokağa maskesiz çıkan vatandaşa cezaların yağdırıldığı bir ortamda 48 saat olarak öngörülen fakat 60 saat geçtiği halde verilemeyen su sebebi ile virüsün zirve yapacağı aşikar ve belli iken bu çalışma bu zamanda mı yapılmalıydı?

Bu pandemi sürecinde 60 saati aşan su kesintisi sebebi ile kaybedilecek yaşamların hesabını bu karar vericiler verecek mi?

Bir kişinin hayatının bedeli ne kadardır?

İnsan hayatına bu karar vericilerin biçtiği miktar nedir?

Bunun hesabı sorulacak mı?

Bu çalışma pandemi sonrası planlansaydı bu erteleme ile maddi anlamda ne kaybedecektik?

Bu kayıp göze alınamayacak bir bedel miydi?

Bu soruların cevabını halkımız adına bu beyin takımına soruyorum.

Bir can için ne kadar bedel biçtiniz?” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.