DOLANDIRICILAR SMA'LI BEBEKLERİ HEDEF ALDI: Kocaeli'de Sahte Bağış

DOLANDIRICILAR SMA'LI BEBEKLERİ HEDEF ALDI: Kocaeli'de Sahte Bağış

SMA'lı çocukların isimlerini kullanarak yapılan dolandırıcılıklardan bir yenisi Kocaeli'de yaşandı.

Osmaniye'de yaşayan ve çocukları Sevgi için valilik izinli kampanya başlatan Hopurcuoğlu ailesi, Kocaeli'den aldıkları bir haberle şaşkına döndü. Vicdansız bazı kişilerin, minik kızlarının adını kullanarak kapı kapı dolaştıkları ve bastırdıkları sahte makbuzlarla bağış topladıklarını öğrendi.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
Edinilen bilgiye göre, bir grup dolandırıcı, Osmaniye'de yaşayan SMA hastası Sevgi Hopurcuoğlu için bağış topladıklarını söyleyerek Kocaeli'de kapı kapı dolaştı. Makbuz karşılığı yardımda bulunan bazı kişiler durumdan şüphelenip aileye bildirdi. Aile, bu durumun sahte olduğunu öğrendi. Ailenin ne böyle bir gazeteden ne de böyle bir bağış toplama kampanyasından haberi vardı.

İTİBAR ETMEYİN
Muhtemelen kendi bastırdıkları ve üzerinde “Umut Çatısı Gazetesi” yazan perakende satış fişiyle SMA'lı Sevgi için yardım topladıklarını iddia eden kişilere itibar edilmemesi istendi. Ayrıca, SMA hastası Sevgi'nin resmi Instagram hesabının “sma.sevgi.hopurcuoglu” olduğu, bağış kampanyası için resmi banka hesabının TR52 0004 60003 1088 8000 1345 39 ve alıcı isminin Sema Hopurcuoğlu olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.