Doğum sırasındaki ağrılar, ‘Doğum topu’ ile aşılacak

Doğum sırasındaki ağrılar, ‘Doğum topu’ ile aşılacak

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve NEU3D Laboratuvarı iş birliği ile doğumda yaşanan bel ve genital bölge ağrısını azaltmak, doğumun süresini kısaltmak ve gebelerin doğum memnuniyetini arttırmak amacıyla yeni tasarım doğum topu üretildi.


Şiddetli bel ve karın ağrıları normal doğumlarda kadınların en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor. Doğum başladığı andan itibaren zamanla artan bel ve karın ağrısı kadınları rahatsız etmesinin yanı sıra birçoğunun normal doğumdan korkmasına ve kaçınmasına da neden oluyor. Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve NEU3D Laboratuvarı iş birliği ile üretilen yeni tasarım doğum topu, pek çok fonksiyonu birleştirerek doğum ağrılarını azaltıp doğum süresini kısaltarak gebelerin doğum sürecini çok daha konforlu geçirmesini sağlıyor.
Yapılan bilimsel çalışmalar; doğum sürecinde gebenin; yürüme, oturma, top üzerinde sallanma ve yaylanma hareketleri gibi aktif hareketler yapmasının yatay pozisyonda beklemeye oranla doğumun süresini kısalttığını ortaya koyuyor. Diğer yandan bel ve sırt masajı ile genital bölgeyi ısıtmanın doğum ağrılarını azalttığını gösteren araştırmalar da bulunuyor. Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve NEU3D Laboratuvarı iş birliği ile üretilen yeni tasarım doğum topu, doğum sürecinde bağımsız olarak uygulanabilen bu uygulamaları tek bir cihaz üzerinde topluyor.

KONFORLU BİR DOĞUM SAĞLIYOR

Geliştirdikleri yeni tasarım doğum topu ile ilgili açıklama yapan Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Betül Mammadov ise “Yeni tasarım doğum topu, gebeler için daha konforlu bir doğum sağlıyor ve kadınların doğum memnuniyetlerini arttırıyor” dedi.
Doğumun doğal ve eşsiz bir deneyim olmasına rağmen gebeler için stresli bir süreç olduğunu söyleyen Doç. Dr. Mammadov, “Çok fonksiyonlu doğum topunu kullanan gebelerle yürüttükleri çalışmada gebelerin ağrı puanlarında düşüş olduğunu, gebelerin özellikle ısıtma ve masaj işlevini çok beğendiklerini, doğum memnuniyeti puanlarının ise daha yüksek olduğunu” ifade etti. Gebelerde doğum sırasında ağrı ve stresin kontrol altında tutulmasının önemine vurgu yapan Doç. Dr. Mammadov, yeni tasarım doğum topunun kullanımının kliniklerde yaygınlaşması ile gebeler için daha konforlu bir doğum deneyimi sağlayacağını söyledi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.