DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Mc Donalds’ta oturma eylemi yaptı

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Mc Donalds’ta oturma eylemi yaptı

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası, Çayırova McDonald's önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaparak Havi Lojistik'i işçilerin anayasal haklarına saygı duyup yetki itirazından vazgeçmesi için uyardı. Nakliyat-İş Havi Lojistik işçilerin sendikal haklarını tanıyana kadar bütün McDonald's şubelerinde eylemlerine devam edeceğini ilan etti.

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu sendikal örgütlenme yaparak çoğunluk sağladıkları Mc Donalds'ın lojistiğini yapan Havi Lojistik’in yetki sürecine itiraz etmesi nedeniyle vatandaşların Mc Donalds’tan hizmet almamalarını istedi. Nakliyat-İş Havi Lojistik işçilerin sendikal haklarını tanıyana kadar bütün McDonald's şubelerinde eylemlerine devam edeceğini ilan etti.

whatsapp-image-2024-10-22-at-11-22-19-1.jpeg

SAYGI GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUZ

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Erdal Kopal, “HAVİ LOJİSTİK'te sendikamız örgütlenerek yasal çoğunluğu sağlamış ve bakanlıktan çoğunluk tespitini almıştır. Bunun üzerine genel müdürlükle yaptığımız görüşme sonucunda işveren buradaki yetkimize itiraz ederek buradaki sendikalaşmayı engelleyeceğini ifade etmiştir. Bu itirazla sendikal mücadeleyi uzattığını görüyoruz. Biz de buradan Mc Donalds'ın önünde sendikal haklara Havi Lojistik'i saygı göstermesini ve itirazını geri çekerek sendikal örgütlenmeye saygı göstermesini bekliyoruz.” dediwhatsapp-image-2024-10-22-at-11-22-19.jpeg​​​​​​​

TOPLU SÖZLEŞME İTİRAZINI PROTESTO ETMEK İÇİN BURADAYIZ

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ise, “Bugün burada bir sendika düşmanlığını ve işçilerin anayasal hakkına saygı göstermeyerek toplu sözleşme itirazını proteste etmek için buradayız. Mc Donalds'ın dünya çapında olan bir işletme olup Türkiye’de de 7 bin civarında bir çalışanı var. 250 aşkın şubesi olan bu işletmenin Havi Lojistik de buna lojistiğini yapan Alman firması. Bu firmada işçilerin kölelik koşullarında çalıştırmak istiyorlar. İşçilerin anayasal hakkı olan sendikal hakkına saygı gösterilmiyor. Burada bir hak ihlali söz konusu. Havi Lojistik işvereni keyfi bir itiraz yaparak süreci daha da uzatmak istiyorlar. Yaptığımız görüşmelerde sendikal haklara saygılın olduklarını ifade ediyorlar. Havi Lojistik’e buradan çağrı yapıyoruz. Madem anayasal haklara saygılı iseniz bu itirazları yapmayın. Mc Donalds'ın şubelerinde Havi Lojistik’ten gıda sevkiyatı yapılmaktadır. İşçilerin haklarını saygı göstermeyen bir anlayışa karşı fiili ve her türlü haklarımızı kullanacağız. Mücadelemizi başarıya göstermek için demokratik tepkilerimizi göstereceğiz. Türkiye’nin her yerinde Mc Donalds'ın şubeleri mücadele alanımız ve direniş alanımız olacak. Bu süreç sonuçlanana kadar Mc Donalds'ın hizmet almasınlar. Burada sendika düşmanlığına ve ekmek davasına destek verilmemesini istiyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-10-22-at-11-22-11.jpeg​​​​​​​

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.