“Çocuklarda sinüzite farklı bakış açısıyla bakılmalı”
Konak Hastaneleri Gebze Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gürsel Karagöz, “Çocuklarda sinüzite farklı bakış açısıyla bakılmalı”...
Konak Hastaneleri Gebze Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gürsel Karagöz, “Çocuklarda sinüzite farklı bakış açısıyla bakılmalı” uyarısında bulundu.
Konak Hastanesi Gebze yaptığı açıklamada çocuklarda burun ve özellikle burun etrafındaki boşluk yapısının yetişkinlerden farklı olduğunu, bununla birlikte sinüzitin neden olduğu şikayetleri çocukların tarif etmedeki zorlukları, çocuk sinüzitlerine farklı bakış açısıyla bakmamızı gerektirdiğini bildirdi. Konak Hastaneleri Gebze çocuklarda görülen sinüzit hastalığı ile ilgili bilgi verirken uyarılarda bulundu. Burun etrafındaki boşlukların iltihaplanmasına sinüzit hastalığı dendiğini belirten Konak Hastaneleri Gebze Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gürsel Karagöz, hastalıkla ilgili şunları söyledi:
“ Çocukların bağışıklık sisteminin tam gelişmemiş olması, değişik boyutlarda olsa da her çocukta var olan geniz eti, alerji, reflü, çocukların yetişkinlere göre daha sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmesi, pasif sigara içimi gibi durumlar sinüzit için hazırlayıcı faktörlerdir. Çocuklarda sinüzitin en sık belirtileri, burun tıkanıklığı, öksürük, zaman zaman olan hafif ateş, burun akıntısı ve ağız kokusudur. Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularının 10 günden daha uzun sürmesi sinüziti akla getirmelidir. Çocuklarda sinüzit teşhisi; çocuğun şikayetlerinin, çocuktan ve özellikle aileden ayrıntılı olarak sorgulanması ve ayrıntılı KBB muayenesi ile konabilir. Sinüzit olup uygun tedavi kullanan çocukların büyük bir kısmı 2-3 gün içinde iyileşme belirtileri göstermelidir. Eğer bu süre içinde belirtiler azalmamışsa tanı ve tedavi sorgulanmalıdır.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.