“Camilerimiz ve din görevlilerimiz manevi rehberlerimizdir”

“Camilerimiz ve din görevlilerimiz manevi rehberlerimizdir”

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ”Camilerimiz, Allah’a yönelmenin ve kardeşlik ruhunun kalbinde yaşandığı mukaddes mekânlardır; din görevlilerimiz ise bu mekânlarda toplumun manevi rehberi, ilim ve irfanla gönülleri aydınlatan önderlerdir” dedi

Başkan Büyükakın, mesajına şöyle devam etti; ”Camilerimiz, şehirlerimizin kalbi, gönüllerimizin huzur bulduğu mukaddes mekânlardır. Her ezanla ruhlarımıza işleyen iman, bizi birleştiren, kardeşliğimizi pekiştiren en değerli hazinedir. Tevbe Suresi 18. Ayette, ‘Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namaz kılan, zekât veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder’ buyuran Rabbimiz, camilerin ve onları imar edenlerin yüceliğine işaret etmiştir.

Camilerimizin ihyasında, manevi hayatımızın şekillenmesinde en büyük görev şüphesiz din görevlilerimize düşmektedir. Onlar, bizlere Hakk’ın yolunu gösteren, İslam'ın güzelliklerini anlatan rehberlerdir. Peygamber Efendimiz (SAV), ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ buyurarak, din görevlilerimizin üstlendiği vazifenin kutsallığını vurgulamıştır.

Bugün, camilerimizin birleştirici gücünü ve din görevlilerimizin emeklerini yürekten kutluyorum. Birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren bu önemli hafta vesilesiyle şehrimizdeki her bir caminin ilim ve ibadet merkezi olarak daima açık, din görevlilerimizin de her daim güçlü ve azimli olmasını diliyorum. Camilerimizde yankılanan her dua, bu topraklarda kardeşlik, barış ve huzur tohumlarını yeşertsin.

Mazlum coğrafyalarda da eskisi gibi ezanların kalplere girmesi temennisiyle; fedakârca görev yapan tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.’’

Kaynak:Ahmet Zeki Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.