Muhtarlar Gününe İlgi Yoğundu

Muhtarlar Gününe İlgi Yoğundu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Muhtarlar Günü” programı büyük ilgi gördü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Muhtarlar Günü” programı büyük ilgi gördü. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, genel sekreter yardımcıları, iştiraklerin genel müdürleri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle muhtar dernek başkanları ve il genelinde görev yapan muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Büyükakın, ‘’Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, severek ve gönül vererek milletimize hizmet ettiğimiz en yakın çalışma arkadaşlarımız muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum. Kocaeli’deki muhtarlarımızla Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçirdik’’ dedi.

butun-muhtarlar-bu-toplantida-bulustu-8.jpg

VALİ AKTAŞ: MUHTARLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Programda ilk sözü alan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, sadece bu tür günlerde değil hemen hemen her gün muhtarlarla farklı platformlarda bir araya geldiklerini belirterek, tüm muhtarların gününü tebrik etti. Muhtarlık müessesinin çok önemli olduğunu belirten Aktaş, “Muhtarlarımızın, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız ve diğer bakanlarımızın yanı sıra tüm yönetim kademeleri için önemi ve değeri yüksektir’’ dedi. Muhtarlarla birlikte Kocaeli’ne hizmet etmek için tüm gayret sarf ettiklerini aktaran Vali Aktaş, “Muhtarlarımız, özellikle pandemide sağlık çalışanlarımız gibi, kolluk kuvvetlerimiz gibi kendi sağlıklarını da riske atarak büyük bir fedakarlıkla çalıştı. Geçen yıl yaşadığımız asrın felaketinde de muhtarlarımız hem devletinin hem milletinin hem de felaketzedelerin yanında oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. Vali Aktaş, yaptığı projelerle kendilerinin iş yükünü hafifleten Başkan Büyükakın ve tüm ekibine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

butun-muhtarlar-bu-toplantida-bulustu-4.jpg

MUHTARLIK DAİREMİZİ İCRACI HALE GETİRDİK

Aktaş’ın ardından kürsüye gelen Başkan Büyükakın ise demokrasinin vazgeçilmez yapı taşlarından biri olan muhtarlarla beraber çalışmaktan gurur duyduğunu belirterek, tüm muhtarların gününü kutladı. Muhtarların yerel demokrasinin güçlenmesinin vazgeçilmez birer unsuru olduğunu her fırsatta dile getirdiğini ifade eden Başkan Büyükakın, şöyle konuştu: “Muhtarlarımızı her zaman çözüm ortağı olarak görüyoruz. Büyükşehir olarak başarılı çalışmalara imza attıysak bunu kurduğumuz bir sistemle başardık. İşlerin en iyi şekilde yapılabilmesi için bir iş bölümü yapmak, görevleri dağıtmak gerekir. Doğru bir organizasyon yapmak gerekir. Muhtarlarımızın yakın temasta olduğu Genel Sekreterimiz başta olmak üzere genel sekreter yardımcılarımız, genel müdürlerimiz, daire başkanlarımız, şube müdürlerimiz hepsi burada, şu an sizlerin arasında. Böylelikle biz daha iyi koordine oluyoruz. A Takımı’nı kurma fikri buradan doğdu. Böylece Muhtarlık Dairemiz, icracı daire oldu.”

“TÜRKİYEYE ÖRNEK İŞLER YAPIYORUZ”

Büyük bir disiplinle hizmetlere imza attıklarını belirten Başkan Büyükakın, “Kocaeli’de yaptığımız işler, Türkiye’ye her zaman örnek teşkil etti. Bunu da gururla her vesileyle ifade ediyoruz. Muhtarlarımızdan bu konuda olumlu geri dönüşlerini alıyoruz, tespitleri değerlendiriyoruz. Muhtarlar olarak doğrudan vatandaşa temas ediyorsunuz. En uç noktada, yerel yönetimler ve devletimiz arasında köprü vazifesi görüyorsunuz’’ dedi. Başkan Büyükakın, toplantı sonrası davete katılan muhtarlarla tek tek ilgilendi, hatıra fotoğrafları çekildi.butun-muhtarlar-bu-toplantida-bulustu-1.jpg​​​​​​​butun-muhtarlar-bu-toplantida-bulustu-6.jpg​​​​​​​

Kaynak:Barış Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.