Böyle dolandırıcılık yöntemi ne duyuldu ne de görüldü
Kocaeli’de şoför olarak taksisinde çalışan kişiye savcının manevi oğlu olduğunu, adliyede görülen davasıyla ilgili kendisine yardımcı olacağını söyleyerek dolandırdı. Buna benzer yöntemlerle 2 kişiyi 225 bin TL zarara uğratan 2 şahıs hakim karşına çıktı.
İddiaya göre Güngör Aracı (39), taksici arkadaşı O.Y. arasında bulunan davayla ilgili konuyu yanında çalışan Mehmet K.’ye bahsetti. Bunun üzerine Mehmet K. Kocaeli adliyesinde görevli Cumhuriyet savcısı İsmail Mutlu Göktaş’ın manevi oğlu olduğunu, dosyadaki işlemleri Güngör Aracı lehine yapabileceğini söyledi. Buna inan Güngör Aracı, savcı ile tanışmayı kabul etti. Mehmet K. bir arkadaşını Cumhuriyet savcısı sıfatıyla Güngör Aracı’yla tanıştırmasıyla şahıslar amacına ulaştı. Güngör Aracı’nın taksisinde şoförlük yapan Mehmet K., bu plan sayesinde takside elde ettiği geliri müştekiye vermeyerek kendisine menfaat sağladı. Güngör Aracı adliyeye gidip gerçek savcı İsmail Mutlu Göktaş ile tanışmasıyla dolandırıcıların planı yarım kaldı. Gerçeği öğrenen Güngör Aracı şahıslardan şikayetçi oldu.
DEFALARCA AYNI YÖNTEMİ DENEMİŞ
2. olayda ise Mehmet K.’nin Özer Özden isimli vatandaşın silah ruhsatı almak için tekrardan savcı İsmail Mutlu Göktaş’ın ismini kullanarak yardımcı olacağını söyledi. Daha sonra Özer Özden, Mehmet K.’nin sürekli işi ertelemesiyle dolandırıcı olduğunu anlayarak irtibatını kesti. 3. Olayda ise Mehmet K.’nin kazı izni için belge isteyen Mehmet Tekin’e istihbaratta tanıdıklarını olduğunu ve yardımcı olacağını söyleyerek müştekiyi 200 bin TL zarar uğrattı. Polis ekiplerinin fiziki ve teknik takibi neticesinde Mehmet K. ve Ömer Faruk Ş. 17 Haziran 2022’de yakalandı. İfadeleri alınan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
"MÜZE MÜDÜRÜ İLE İSTİHBARATTAN TANIDIKLARI VARMIŞ"
Mağdur olduğunu söyleyen Mehmet Tekin (38), "Sanık Mehmet’in çalıştığı durağa yakın bir yerde çay ocağında çalışıyordum. Define işlerine meraklı bir kişiyim, yıllardır bu işi yaparım. Mehmet’le görüştüğümüzde Ankara’dan müze müdürü ile istihbarattan bir kişi ile tanıştığını söyledi. Bu olaylar nedeniyle benden 5 bin 400 TL para aldı, ayrıca gümrükten istihbaratın yakaladığı 140 bin avroluk makineyi sadece KDV ödeyerek alabileceğimizi söyledi. 12 bin TL KDV parası adı altında benden para aldı. Beni detektör alma konusunda ve kazı için devletten izin alma konusunda kandırıldığımı adliyeye davet edilince anladım. Bu güne kadar bana ödeme yapmadı. Sahte müze müdürü ile beni telefonla da görüştürdü. Mehmet benden toplam 17 bin 400 TL para aldı. Ayrıca bu işlerle uğraşırken bana araba kiralattı, bir sürü yemek ve barınma parası ödedim, dolayısıyla benim 200 bin TL’ye yakın masrafım vardır, bugüne kadar zararım giderilmedi, şikayetçiyim" diye konuştu.
“HASTANEDE ARKADAŞLARININ OLDUĞUNU SÖYLEDİ"
Olaya ilişkin bildiklerini anlatan Özer Özden (56), "Ben sadece Mehmet K.’yi tanırım, durakta plaka sahibiyim, şoförlük yapmam. Mehmet’ten kendim yardım istemiştim, silaha ihtiyacım vardı, herhangi bir sabıkam yoktur ancak valilik olur vermiyordu. Mehmet bana valilikte ve hastanede arkadaşlarının olduğunu söyledi. Ruhsatı halledeceğini söyledi ancak para talep etmedi. Benimle Mehmet arasında herhangi bir maddi mevzu olmadı, davaya katılmak istemiyorum, şikâyetim yoktur, zararım da yoktur" şeklinde konuştu.
2 SANIKTAN BİRİ TAHLİYE EDİLDİ
Cumhuriyet savcısı Sefa Aygün’ün ara mütalaasını sunmasının ardından Mahkeme Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu’da heyet ile görüşmesinin ardından kararı açıkladı. Delillerin toplanmış olması ve Ömer Faruk Ş.’nin tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak yurt dışına çıkma yasağı şartıyla tahliyesine, Mehmet K.’nin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Haber: İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.