‘’Bir savcı görevini yapınca  ülkede yer yerinden oynadı’’

‘’Bir savcı görevini yapınca ülkede yer yerinden oynadı’’

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko , ‘’Sadece bir savcı görevini yapınca ülkede yer yerinden oynadı’’dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, yenidoğan bebeklerin hayatları üzerinden organize çıkar sağlandığını ortaya koyan ihbarla ilgili olarak Sağlık Bakanı'nın istifasını istedi. Kanko, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“CİMER’e yapılan bir ihbarla ortaya çıkan bu yenidoğan çetesi, sağlık sektöründeki güvenlik açıklarını ve denetim yetersizliklerini gözler önüne sermektedir. Sadece bir savcının görevini yerine getirmesi sayesinde bu korkunç olay gün yüzüne çıkmıştır. Bu durum, sağlık hizmetlerinde etik değerlerin ihmal edilmesinin sonuçlarının ne kadar tehlikeli olabileceğinin en çarpıcı örneklerinden biridir.”

BAKAN İSTİFA ETMELİ

Kanko, Sağlık Bakanlığı’nın bu tür olayların önlenmesi için neden daha önce gerekli adımları atmadığını ve denetimleri sıklaştırmadığını sorguladı. “Vatandaşların can güvenliği ve sağlık hakkı, böyle büyük bir skandal karşısında tehlikeye atılamaz. Sağlık Bakanı, ‘Yeni atandım’ dese de, bu olayların ağırlıklı olarak meydana geldiği İstanbul'un Sağlık Müdürü olduğu için bir an önce istifa etmelidir” dedi.

SIKI DENETİMLER YAPILMALI, ŞEFFAFLIK SAĞLANMALI

Ayrıca Kanko, sağlık sisteminin içindeki vahim durumu vurgulayarak, “Bu skandal, yenidoğan bebekler üzerinden organize çıkar sağlandığını ortaya koyuyor. Sağlık Bakanlığı’nın, bu tür olayların önlenmesi için önleyici mekanizmalar geliştirmesi ve halk sağlığını güvence altına alması gerekmektedir. Her kurumda sıkı denetimler yapılmalı ve şeffaflık sağlanmalıdır. Bu skandalın sorumlularının hesap vermesi ve sağlık sistemimizdeki çürümüş yapıların acilen temizlenmesi şarttır. Sağlık Bakanlığı’nın bu tür olayları önlemek için etkili bir strateji geliştirmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Barış Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.