Bilinçle Ve Eğitimle Koronavirüse Karşı Birlik Olma Zamanı
Özel Pelikan Kurumları Kurucusu Gülay Körükmez, korona virüse karşı eğitim ve bilinçle mücadele edilmesi konusunda görüşlerini açıkladı.
Özel Pelikan Kurumları Kurucusu Gülay Körükmez, korona virüse karşı eğitim ve bilinçle mücadele edilmesi konusunda görüşlerini açıkladı.
Gülay Körükmez şunları ifade etti:
“Sağlığın her şeyden daha önemli olduğunu bizlere hatırlattı doğa. Hırslarımıza yenik düşerek etrafımızdakileri kırıp döktüğümüzü, özellikle doğaya nasıl zarar verdiğimizi, konforumuzu daha da artırmak için sahip olduğumuz değerleri fütursuzca yok edişimizi…
Dünya korona virüs (covid-19) salgınıyla boğuşuyor. İnsanlık bu salgının pençesini iliklerine kadar bedeninde hissediyor. Peki, bizler bu süreci nasıl yönetmeliyiz?
Öncelikle korona virüs (covid-19) salgınına karşı bilinçli ve duyarlı olmak en büyük sorumluluğumuz. Başta Sağlık Bakanlığımız tarafından olmak üzere ilgili kurumlarımızca alınan kararlara, önlemlere uymak, tavsiyeleri uygulamak zorundayız. Daha çok yok etmemek, varlığımızı devam ettirmek, geçmişimizin mimarları yaşlılarımıza, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz.
DUYGU, DÜŞÜNCE VE DAVRANIŞ BİRLİĞİ
Bu süreçte duygu, düşünce ve davranışsal anlamda birlik içinde olmalıyız. Bilindiği gibi sosyal mesafe sınırlarını aşmak, fiziki temasta bulunmak covid-19’un yayılmasında en uygun ortamı oluşturuyor. Bu noktada alınan kararlara uymakta özverili olmalıyız.
Covid-19 küçük ama tahribatı oldukça büyük, ciddi solunum yolu rahatsızlıklarına yol açıyor. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunan ve vücut direnci düşük bireylerde ki bunda yaş sınırını da çok önemli, ölümle sonuçlanabiliyor.
Bir eğitim kurumu olarak siz değerli velilerimiz ve halkımızla bu süreçte eğitim sürecinde yapılması gerekenleri paylaşmak istiyoruz.
UZAKTAN ONLİNE EĞİTİM
Biliyorsunuz ki ülkemizde salgın sebebiyle eğitim-öğretim uzaktan online olarak devam ediyor. Ulusal çapta uzaktan online eğitim konusunda önemli bir atılım ve destek var. Biz de kurum olarak uzaktan eğitim sürecinde halkımıza her türlü desteği vermeye açığız.
Uzaktan eğitim sürecinde niteliğin yüksek olması adına eğitimcilere olduğu kadar velilere de önemli görevler düşüyor. En başta hiçbir ebeveynimizin eğitim-öğretime ara verilmediğini, evde okul hayatının devam ettiğini unutmaması gerek. Evlerimizi okul, odalarımızı sınıf yaparak çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarının kaldığı yerden devam etmesini sağlamalıyız ki biz toplum olarak bunu çok iyi biliyoruz. Bizim kültürümüzde aile, eğitimin başladığı ilk kurumdur.
UZAKTAN EĞİTİMDE AİLENİN ROLÜ
Bu süreçte aile içi iletişimi kuvvetlendirmeliyiz. Çocuklarımızla sık sık konuşmalı, olumlu söylemlerle motivasyonlarını yüksek tutmalıyız. Bu hem bizim hem onlar için faydalı olacaktır.
Birlikte kitap okuyarak, spor yaparak, evcil hayvan besleyerek, ev işlerinde de onlara küçük sorumluluklar vererek paylaşımlarımızı artırmalıyız. Böylece birliktelik güçlenecek ve ailede bütünlük sağlanacaktır.
İlgi alanlarımızı çeşitlendirmeliyiz. Satranç, mangala gibi zeka oyunları oynamak, bulmaca çözmek, sessiz sinema oynamak, resimle ilgilenmek, şarkı söylemek, enstrüman çalmak gibi faaliyetlerde bulunmak kendimizin ve çocuklarımızın çok yönlü olmasını ve yeteneklerinin keşfedilmesini sağlayacaktır.
PLANLI VE PROGRAMLI OLMALIYIZ
Planlı ve programlı olmalıyız. Günümüzü verimli geçirmek için zamanında uyumalı, zamanında kalkmalıyız. Düzenli kahvaltı yapmaya özen göstermeli ve yemek saatlerine dikkat etmeliyiz. Okullarımızdan gelen programa uygulamak bu noktada işimizi kolaylaştıracaktır ki kurumuz adına geniş çaplı bir programımız mevcut. Birebir takip sistemimizle öğrencilerimizin ve ailelerimizin bu programı uygulamalarını sağlamaya çalışıyoruz.
Görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız. Online eğitim programlarını düzenli takip etmeli, canlı derslere zamanında katılım sağlamalı, öğretmenlerimizden gelen ödevleri zamanında yapmalıyız.
TEKNOLOJİDEN DOĞRU FAYDALANMALIYIZ.
Teknolojiyi daha çok online ders ve yayın takiplerinde kullanmalıyız. Sanal müze gezileri yaparak, eğitici video veya filmler izleyerek, bilimsel yayınları takip ederek süreci değerlendirebiliriz.
Sosyal medya platformlarında aşırı zaman geçirmemeliyiz. Bu ciddi zaman kaybına ve en önemlisi aile içi iletişim kopukluğuna neden olacaktır. Mümkün olduğunca bu platformlardan uzak durmaya çalışmalıyız. Bunu da yukarıda verdiğimiz tavsiyelere uyarak sağlayabiliriz.
Covid-19 aldığımız önlemlerden daha güçlü değildir. Sadece kendimizi değil; çocuklarımızı, gençlerimizi ve yaşlılarımızı, tüm canlıları düşünelim. Alınan tedbirlere uyalım. Bilinçli ve birlik olalım. Güzel günler bizi bekliyor.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.