Bilim insanlarından mucize buluş...

Bilim insanlarından mucize buluş...

Kaşıntı, egzamanın en rahatsız edici semptomlarının başında geliyor. Özellikle kontrolsüz şekilde kaşınmanın devam ettiği ve bunun sonucunda daha fazla tahrişle birlikte ilerleyen egzama sorun oluşturabilir. Fakat yapılan son bir araştırma kaşıntının arkasındaki mekanizmanın gerçeklerini ortaya koydu.

Harvard'dan araştırmacılar, kaşıma dürtüsünün ardında bir bakteri türünün sorumluluğu olduğunu keşfettiler. Düşünülen bir tedavi yöntemi, kaşıntının bitmeye döngüsünü kırabilecek kadar önemli veriler ortaya koydu. ABD'de onaylansa da, dünyanın hala birçok yerinde onay almamış bir vorapaxar adlı hap, beyne ulaşan kaşıntılı deri hissinin durdurulmasını umdukları topikal bir kreme dönüştürülebilmesine dair bir çalışmanın konusu haline geldi. Araştırmayı yapan Liwen Deng, sinir reseptörlerini bloke edip edemeyeceklerini test ettiklerinde kaşıntıyı azaltabildiklerini keşfettiler.

ZİNCİRLEME REAKSİYONU TETİKLEDİĞİNİ BULDU
Bu durum, kuru havalarda veya bazı çamaşır deterjanları gibi tahriş edici bir maddeyle temas eden kişilerle temas ettiğinde semptomların alevlenmesiyle birlikte dahaa fazla eğilimindedir. Harvard Tıp Fakültesi immünoloji doçenti Isaac Chiu "Kaşıntıya doğrudan, insanların yaklaşık yüzde 30'unda, özellikle de karın bölgesinde bulunan çok yaygın bir mikrop olan bakteriyel bir patojen olan Staphylococcus aureus'un neden olabileceğini bulduk" açıklamasında bulundu. Çalışmaları Cell bilimsel dergisinde yayınlanan araştırmacılar, bakterinin gelişmesine izin verildiğinde kaşınma isteğine sebep olan bir zincirleme reaksiyonu tetiklediğini buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.