Berberler pazar günleri çalışmak istiyor!

Berberler pazar günleri çalışmak istiyor!

Kocaeli ve Gebze bölgesinde berberler pazar günü çalışmak istediklerini belirterek, ‘’Erkek berberleri olarak zaten en fazla cumartesi ve pazar günleri iş yapıyoruz.’’dediler.

Ticaret Bakanlığı'nın birkaç ay önce aldığı kuaförlerin pazarları kapalı olma kararının ardından yeni aldığı kararla kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri pazar günleri kapalı olma kararından muaf tuttu. Ancak bu karara bölgemizde faaliyet gösteren erkek berber salonları işletmecileri tepki gösterdi ve kararın kendileri için de geçerli olmasını istediler.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulamasında yeni gelişme yaşandı. Buna göre; Berberler pazar günü kapalı olmaya devam edecek. Fakat kuaför ve güzellik salonu işletmeleri pazar günü açık olacak ve hangi gün izin yapacağını kendisi belirleyebilecek.

Bu karara bölgemizde faaliyet gösteren erkek berber salonları işletmecileri tepki gösterdi ve kararın kendileri için de geçerli olmasını istediler.

EN FAZLA HAFTASONU İŞ YAPIYORUZ

Kocaelili Berberler bölgemizin emek kenti olduğu için özellikle fabrikalarda çalışan insanların cumartesi ve pazar günleri berberlere gelerek berber hizmetinden yararlanma isteğinde olduklarını dile getirerek şöyle dediler:

“Erkek berberleri olarak zaten en fazla cumartesi ve pazar günleri iş yapıyoruz. Çünkü fabrikalarda çalışan insanlar özellikle çocuklarını da alarak pazar günleri saç kestirmeye geliyorlar.

Pazar günleri kapalı tutulmamız bizim için hem büyük gelir kaybı oldu hem de halk için de mağduriyet yarattı. Yetkililerden bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Gelir kaybı çalışanların maaşlarının, kira ve fatura giderlerini, sigorta primlerinin düzenli ödenememesi durumunu da beraberinde getirmiştir. Çok mağdur olduk. Bakanlığımızdan bunun düzeltilmesini istiyoruz” dediler.

VATANDAŞ: BEN HAFTASONU MÜSAİTTİM AMA BERBERLER KAPALI!

Gazetemize açıklama yapan vatandaşlar, “Zaten biz hafta sonları daha çok müsait oluyoruz saç kesme, sakal kesme, saç bakımı gibi kişisel bakım ihtiyaçları için.

Ancak son alınan kararla bakıyoruz ki berberler pazar günü berberler kapalı. Biz çalışan insanlarız hafta arası berbere çocuklarımızla birlikte nasıl gidelim. Üstelik şimdi okullar da açılıyor. Hafta sonu berberler de açık olmalı. Alınan karar yanlış düzeltilmeli, ki herkesin mağduriyeti ortadan kalksın” dediler.

Öte yandan edindiğimiz son bilgilere göre, erkek berber salonlarından pek çok esnaf dilekçe ile Kocaeli Ticaret Odası’na da başvuru yaptıkları ve bu konuda bir karar bekledikleri öğrenildi. *Cengiz Akgün

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.