Barınak yerine rehabilitasyon merkezi
Sokak hayvanlarına dair TBMM’ye sunulan yasa değişikliğinin kabulü için Ankara’ya yürüyen Faik Ahmet Akıncı’ya Darıca’da hayvanseverler taleplerini aktardı: Barınaklar kapatılıp yerine rehabilitasyon merkezi kurulmalı
Sokak hayvanlarına dair TBMM’ye sunulan ve halen kabul edilmeyen yasa değişikliğinin bir an önce kabul edilmesi, adalet terazisinde tüm canlıların eşit olması amacıyla İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş düzenleyen senarist ve yönetmen Faik Ahmet Akıncı ve sanatçı Burhan Sırmabıyıkoğlu yürüyüşün ikinci durağında Darıca’da hayvanseverler ile bir araya geldi. Heyet Darıca’da Dışarıdaki Patiler, GEDAR (Gebze Darıca Hayvan Hakları Dayanışma Grubu, Tuzla DOHADER ve Patilerin Dünyası üyesi hayvanseverler tarafından Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı’nda karşılandı.
YASA TASARISININ İYİ YÖNLERİ
Gruplar adına Dışarıdaki Patiler aktivisti Dilek Dikkatli söz alarak yeni kanun tasarında olmasını istediği maddeleri okuyarak, yazılı metin halinde de Akıncı’ya teslim etti. Yeni yasa tasarısının eskisine göre değişikler içerdiğini ama yeterli olmadığını belirten Dikkatli, “Sahipsiz hayvanlarla sahipli hayvanların aynı kategoriye alınması, rehabilitasyon merkezlerinin 24 saat izlenebilmesi, parklarda hayvan beslenebilmesi, hayvan dövüştürmeye büyük para ve hapis cezası verilmesi, sokağa terk etmelerde cezalandırma, kısırlaştırma yaptırılmayan belediyelerde idari ve adli uygulamalar yapılması sevindirici. Mobil araçların ortadan kaldırılması bizim de isteğimizdi” dedi.
HAYVANAT BAHÇELERİ KAPATILMALI
Barınakların kesinlikle kapatılmasını talep ettiklerini, yerlerini rehabilitasyon merkezlerinin alması gerektiğini kaydeden Dikkatli ayrıca özetle şunları kaydetti: “Rehabilitasyon merkezlerinde hayvanlar kısırlaştırıldıktan sonra yaşam alanlarına tekrar bırakılmalıdır. Ruhsatsız tüm üretim çiftlikleri değil tüm üretim çiftlikleri kapatılmalıdır. Yaban hayatın korunması adına belli zamanlarda değil avcılığın tamamen yasaklanmasını istiyoruz. Hayvanat bahçelerinin mevcut hayvanlarla devam etmesini değil hızlı bir şekilde kapatılmasını, aynı şekilde yunus parklarının da kapatılmasını talep ediyoruz.
FAYTONLAR TAMAMEN KALDIRILMALI
Az sayıda faytonun kalması değil faytonların tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Barınaklar teknik anlamda iyi şartlara getirilmelidir. Trafik kazasına uğrayan sahipsiz hayvanlar, sahipli hayvanlar gibi aynı kategoride olmalı ve hayvana çarpan kişinin ehliyetine mutlaka işlenmeli. Ev hayvanlarına belli bir sayı getirilmesinin sokak hayvanlarının sayısını arttıracağını düşündüğümüz için bu konuda da yaptırım istiyoruz” diye konuştu.
YASA ÇIKANA KADAR ANKARA’DAYIZ
Senarist ve yönetmen Faik Ahmet Akıncı talepleri aldıktan sonra yaptığı konuşmada yasanın bir an önce çıkması için yola koyulduklarını, siyasi partilerin liderleri ile bu doğrultuda görüşeceklerini belirtip, “Yasanın her çıkmadığı gün, 100’lerce hayvanın öldüğü gündür. Ben bir hayvan aktivistiyim. Yol boyunca hayvanseverlerden taleplerini alacağız. Yasa çıkana kadar da Ankara’da kalacağız” dedi. Akıncı’ya eşlik eden Burhan Sırmabıyıkoğlu da “İnşallah istediğimizi alarak döneceğiz. Hayvanların, bizden sonraki nesillerde çok daha iyi yaşaması için bu yasa çok önemli” diye konuştu. Sırmabıyıkoğlu tüm siyasi partilerin liderlerinin görüşme taleplerini kabul etmesinin de büyük önem taşıdığını belirtip teşekkürlerini iletti. (Haber Merkezi)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.