Asıl kutlama öğretmenlik meslek kanunu çıktığında
“Öğretmenler günü kutlaması, öğrencilerle anlam kazanır. Mesela bu yıl çok az öğretmen evinde bir kutlama yapacaktır. Zira o da ancak öğretmen olmayan eşlerin bir kutlaması olabilir. Çünkü sosyal hayatta değil, okul ortamında bir karşılığı var."
12 Eylül dönemini günümüze yansıyan etkileriyle de sorguladığımız yazı dizimiz “Hava Kurşun Gibi Ağır”da bugün, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne atfen Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Orhan Kütük’ü röportajının ilk bölümüyle ağırlıyoruz. Kütük’e sorularımızdan biri, “Öğretmenler 24 Kasım’ı kutluyor mu, “Kutluyor” mu? Kutluyor ise nasıl kutluyor. “Kutluyor” ise tam anlamıyla bir öğretmenler günü kutlaması hangi zemin ve kazanımlar üzerinden olur?” oldu. Kütük şu yanıtı verdi:
ÖĞRENCİLERLE ANLAMLI
“Öğretmenler günü kutlaması, öğrencilerle anlam kazanan bir etkinlik. Mesela bu yıl çok az öğretmen evinde bir kutlama yapacaktır. Zira o da ancak öğretmen olmayan eşlerin bir kutlaması olabilir. Çünkü sosyal hayatta değil, okul ortamında bir karşılığı var.
GERÇEK ANLAMDA KAZANIM OLACAKSA
Gerçek anlamda bir kazanım olacaksa biz sendika olarak öğretmenlik meslek kanunu çıkarılması tarafıyız. 657 sayılı DMK’nın iş güvencesi ile ilgili hakları saklı kalmak kaydıyla ek gösterge, çalışma koşulları, kariyer ve görevde yükselme, zorunlu hizmete teşvik ödeneği gibi konular tam olarak tanımlanmalı. Mesleğin hak ettiği itibarı kazanması için bu gerekli. Özellikle pandemi sürecinde karşılaştığımız görevlendirmeler bu kanunun gerekliliğinin ispatıdır.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.