Amgen Biyoteknoloji Deneyimi Programı

Amgen Biyoteknoloji Deneyimi Programı

Amgen Vakfı'nın ‘Herkes için bilim, bilim için herkes' hedefiyle yürüttüğü yenilikçi eğitim programlarından Amgen Biyoteknoloji Deneyimi (ABE), dünya genelinde 1 milyon öğrenciye ulaştı. Programın 1 milyon öğrenciye ulaşması nedeniyle Ankara'da program düzenlendi.

Öğretmen ve öğrencilerin biyoteknoloji uygulamaları alanındaki becerilerini geliştirmek amacıyla yürütülen Amgen Biyoteknoloji Deneyimi, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 16 ülkede 1 milyon öğrenciye ulaştı. Programın 1 milyon öğrenciye ulaşması nedeniyle Ankara'daki Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Amgen yöneticileri, Kalkınma Atölyesi Kooperatifi temsilcileri, ABE öğretmen ve öğrencileri katıldı. Öğrenciler etkinlikte program boyunca ‘Meyveden DNA İzolasyonu', ‘Mikropipet' ve ‘Jel Elektroforezi' gibi ABE laboratuvarlarından bazılarını uygularken, ABE öğretmen ve öğrencileri program ile edindikleri deneyimleri paylaştı.


KOCAELİ’DE VAR

Dünyada her yıl ortalama 90 bin öğrenci ve bin 500 öğretmene ulaşan program, Türkiye'de 2020 yılında Kalkınma Atölyesi Kooperatifi yürütücülüğünde Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliği ile başlatıldı. Türkiye'de ilk dört yılında Ankara, Adana, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Kırşehir ve Sakarya olmak üzere 10 ilde uygulanan programla 85 öğretmene, 6 bin 993 öğrenciye ve 55 okula ulaşıldı. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında Kafkas Üniversitesi gibi diğer üniversite ve okullarla yapılan iş birlikleri ile ABE programının Türkiye'de 15'den fazla ilde 4 binden fazla öğrenciye ulaşması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.