Akne ve sivilce aynı şey mi? Akne nasıl geçer? Sivilce İzleri nasıl Geçer?
Halk arasında genellikle sivilce olarak tanımlanan akne, genç ve erişkinlerde daha sık görülen bir hastalıktır. Bu hastalık, önemli bir sağlık problemi olmasa da cilt yüzeyinde kalıcı izlere yol açabilir.
Sivilce veya ergenlik sivilcesi olarak da tanımlanan akne; pilosebase yapıların kronik, iltihabi ve çok faktörlü bir deri hastalığıdır. Akneye özellikle yüzde, omuzlarda, sırtın üst kısmında ve dekolte bölgesinde rastlanmaktadır.
Akne Kendiliğinden Geçer mi?
Hastalığın doğal eğilimi kendiliğinden iyileşmesi yönündedir. Ancak aknenin ne zaman iyileşeceği belli olmaz. Çoğunlukla akne 25 yaşında kaybolur.
Akne neyin belirtisi?
Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra bakterilerle inflame olması sonucu ortaya çıkar. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur.
Akne nasıl geçer?
Akne tedavisinde Retinoid denilen ilaçların krem ve ağızdan formları kullanılabilir. Cildin sebum dengesinin sağlanması için etkili cilt temizliği yapılmalıdır. Antibiyotiklerin de akne tedavisinde yeri vardır. Krem ve veya oral formu tercih edilebilir.
Akneler evde nasıl geçer?
Karbonat ve limon suyunu karıştıp sivilceleriniz üzerine uygulayın. Cildiniz üzerinde 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Hafifçe masaj yaparak soğuk su ile durulayın. 3 hafta boyunca haftada 1-2 kez uygulayın. Bal ve limon antibakteriyel olarak çalışırken, süt cildi temizlemeye ve cildi rahatlatmaya yardımcı olur.
Akne tehlikeli mi?
Sivilceler (akneler) tabii ki tehlikeli değildir ancak ciltte iz bırakabilir, sosyal açıdan özgüven eksikliğine sebep olabilir, kısacası sinirlerinizi bir hayli bozabilir.
Akne sıkılırsa ne olur?
Sivilce (akne) patlatmak, şişmiş bir gözenek veya kabuk tutmuş bir durumdan çok daha ciddi ve uzun vadeli etkilere neden olabilir. Ayrıca, sivilce (akne) izi oluşma olasılığını artırmanın en kesin yoludur. Her cilt zedelenmesinde, cilt iyileşirken doku kaybetme olasılığı yaşar.
Akne hastaları ne yememeli?
Bu nedenle bu besinlerden uzak durmalısın. İşte o besinler; sofra şekeri, esmer şeker, beyaz ekmek, beyaz unla yapılmış hamur işleri, makarna, pirinç, patates, şekerli atıştırmalıklar- içecekler ve gazlı içecekler.
Akne tedavi edilmezse ne olur?
Akne, tedavi edilmesi gereken bir deri hastalığıdır ve ciddiye alınmazsa iz bırakması kaçınılmaz olur. Akne en çok yüz, sırt ve göğüs bölgesinde sorunlara neden olur. Inflamatuvar akne, yüzde ve vücutta kalıcı izler bırakabilir; bu nedenle zamanında yeterli ve gerekli tedavilerin mutlaka uygulanması gerekir.
Stres sivilcesi nasıl anlaşılır?
Stresten çıkan sivilce, büyük, ucu olmayan ve şişkin görünümdedir, bu dönemde çıkan sivilcelerle birlikte artan sayıda siyah nokta (kapalı komedon) ve beyaz nokta (açık komedon) da görülebilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.