AFAD bilgilendirme toplantısı
DİLOVASI’NDA:AFAD İlçe Bilgilendirme Toplantısı, Dilovası Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, “İlçe...
DİLOVASI’NDA:
AFAD İlçe Bilgilendirme Toplantısı, Dilovası Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, “İlçe toplantılarında afetlere topyekun hazırlıklı olmayı, birlikte ne gibi hazırlıklar yapılması gerektiğini aktarıyoruz”dedi.
AFAD İlçe Bilgilendirme Toplantısı, Dilovası Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Dilovası Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen AFAD İlçe Bilgilendirme Toplantısına Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, Şube Müdürleri Ümit Çiğdem, Nurten Gümüş ve Canan Güçlü, Dilovası Kaymakamlığı birim müdürleri, Dilovası Belediyesi Yetkilileri, STK temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri ve cami imamları katıldı. Toplantılarla ilgili bilgi veren AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul; afet planlamalarını ve eğitim çalışmalarını anlatmak ve afet farkındalığını ilçe yetkililerine aktarmak üzere Kartepe, İzmit, Gebze ve Dilovası’nda gerçekleştirilen programların diğer ilçelerde de yapılacağını ifade etti.
3 ZAMAN DİLİMİ
AFAD olarak 3 zaman dilimine uyarlı olarak çalıştıklarını, afet öncesinde Planlama, Zarar Azaltma ve Eğitim birimleriyle, afet sırasında Müdahale birimleriyle, afet sonrasında da İyileştirme birimleriyle faal olduklarını dile getiren Tekoğul, toplantıların bir anlamda ilçelerin yerel aktörlerinin de bu süreçlerle ilgili bilgilendirilmesi ve AFAD’ın tanıtılması amacına matuf olarak tertiplendiğini söyledi.
KOCAELİ AFET MÜDAHALE PLANI
Tekoğul sözlerini şöyle tamamladı; “İlçe toplantılarında afetlere topyekun hazırlıklı olmayı, birlikte ne gibi hazırlıklar yapılması gerektiğini aktarıyoruz. Eğitimlerle afet bilinçlenmesinin önemine değiniyoruz. 15 kurum kuruluşun ana çözüm ortağı olduğu 26 hizmet grubunda 150 ye yakın kuruluşun desteğiyle afet ve acil durumlara müdahale etmeyi temin etmek üzere geliştirilen ve 13 Temmuz 2016 da yürürlüğe giren Kocaeli Afet Müdahale Planının ayrıntılarından bahsediyoruz. İlçelerdeki kurumların, Kaymakamlık ve Belediyelerin bu plandaki konumları ve görevlerine işaret ediyoruz. Yine lokal afetlerde zarar ve hasar tespitlerin nasıl yapılması gerektiğini, afete maruz bölge süreçlerini, genel hayata etkililik kriterlerini anlatma imkanı buluyoruz. AFAD gönüllüğünü teşvik ediyoruz. Toplantıların çok yararlı olduğunu katılımcıların geri bildirimlerinden alıyor ve memnun oluyoruz. Her hafta 2 ilçede yapılan toplantıların kalan 8 ilçeyle birlikte Mayıs ayının başına kadar bitirmeyi planlıyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.