4. ASELSAN Akademi Çalıştayı GTÜ’de düzenlendi
ASELSAN Akademi Programı'nın gelişimini ve çıktılarını değerlendirmek üzere her yıl üniversitelerimizde düzenlenen çalıştayların dördüncüsü, bu yıl Gebze Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.
ASELSAN Akademi Lisansüstü Eğitim Programı, Üniversite - Sanayi iş birliğinde yeni ve öncü bir model anlayışıyla 2017 yılında başlamış olup, ASELSAN ile dört araştırma üniversitesi Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle YÖK himayesinde yürütülüyor. ASELSAN personeli öğrenciler, bu program kapsamında Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Malzeme Mühendisliği alanında lisansüstü eğitim alıyor. ASELSAN Akademi Programı'nın gelişimini ve çıktılarını değerlendirmek üzere her yıl üniversitelerimizde düzenlenen çalıştayların dördüncüsü, bu yıl Gebze Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Kongre Merkezi'nde yüz yüze ve eş zamanlı çevrimiçi oturumlarda gerçekleştirildi.
YOĞUN KATILIM OLDU
Çalıştaya ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ve ilgili müdürlüklerin temsilcileri, üniversiteleri temsilen GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tevfik Zeyrek, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve MAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, üniversitelerin ASELSAN Akademi Kurulu temsilcileri ve programda görev alan öğretim üyeleri katılım gösterdi. Ev sahibi olarak çalıştayın açılış konuşmasını yapan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, ASELSAN Akademi programı kapsamında yaptıkları iş birliğinden duydukları memnuniyeti ve başarılı bir çalıştay geçirilmesi dileklerini ifade etti. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, açılış konuşmasında, lisansüstü eğitim programlarının gelişimi ve ASELSAN Akademi programının başlatılması sürecindeki katkısını ifade ederek, geçmişte rektörlük yaptığı GTÜ’de böyle bir çalıştayın gerçekleştirilmesinde duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
LİSANSÜSTÜ TEZ ÇALIŞMALARINA DESTEK
Çalıştayın devamında, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve ASELSAN Akademi Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik adına, Akademik İlişkiler Müdürü Dr. Elif Aydoğdu Doğru tarafından ASELSAN Akademi ve Yeni Teknoloji Hedefleri konulu sunum yapıldı. Ardından Akademik Hizmetler Müdürü Dr. Ali Emre Güleç, ASELSAN Akademi Araştırma - Tohum Projeleri destek programı hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Böylelikle Tohum Projeleri ile ASELSAN Akademi Programı kapsamında yürütülen lisansüstü tez çalışmalarına 50.000USD’ye kadar desteklenebileceği açıklandı. Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Keskinler, GTÜ araştırma imkânları konulu sunumunda üniversitede yürütülen eğitim programından, mevcut araştırma altyapılarından ve teknokent olanaklarından bahsetti.
ASELSAN AKADEMİ PROGRAMININ İLK ÇIKTILARI PAYLAŞILDI
Bu çalıştay ile ASELSAN Akademi programının çıktıları kamuoyuna ilk kez sunuldu. Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği alanındaki paralel dört teknik oturumda, ASELSAN Akademi öğrencileri ASELSAN’daki çalışmalarına paralel olarak yürütmüş oldukları yüksek lisans ve doktora tez çalışmaları sonucunda yayımlamış oldukları makaleleri ve bildirileri izleyicilere sundu. Bu kapsamda 25 adet bilimsel sunum katılımcılar ile paylaşıldı. Çalıştayın ikinci gününde ise ASELSAN Akademi’de savunma teknolojileri alanına katkı sağlayan örnek çalışmalar ikinci tez danışmanları tarafından paylaşıldı. Ardından Ar-Ge ve Teknoloji İş Geliştirme Müdürü Hacer Selamoğlu tarafından ASELSAN Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi konulu sunum gerçekleştirildi. Teknoloji Transfer Müdürü Serdar Bayar ise ASELSAN Girişimcilik Merkezi konusunda sunum yaptı.
ARAŞTIRMA ALTYAPILARI KATILIMCILARA SUNULDU
Çalıştayın son oturumunda GTÜ öğretim üyeleri bölümlerdeki araştırmaları anlatan sunumlar yaptı. Prof. Dr. Ebru Menşur Alkoy tarafından Malzeme Bilimi ve Mühendisliği’nde Elektronik Malzeme Çalışmaları, Doç. Dr. Koray Kayabol tarafından GTÜ Elektronik Mühendisliği Araştırma Alanları, Prof. Dr. Yusuf Sinan Akgül tarafından GTÜ Bilgisayar Mühendisliği Çalışmaları, Prof. Dr. İlyas Kandemir tarafından GTÜ Makine Mühendisliği Çalışmaları ve Prof. Dr. Uygar Halis Tazebay tarafından GTÜ MAR ve Biyosaldırı Etmenlerini Moleküler Düzeyde Tanıma ve Uyarı Sistemleri konulu sunumlar gerçekleştirildi. Oturumun sonunda ASELSAN Akademi Programı’na katkı sağlayan öğretim üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Çalıştay programı, GTÜ araştırma altyapılarının ziyaret edilmesi ile sona erdi. Malzeme Mühendisliği ve Makine Mühendisliği laboratuvar ziyareti, Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ziyareti ile katılımcılar üniversitenin araştırma altyapılarını yerinde inceleme olanağı buldu. Ayrıca TTO ve Teknokent alanında teknik gezi yapılarak girişimcilere sağlanan olanaklar yerinde gözlendi.
Haber: Barış AYAR
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.