15 Temmuz anıtı için gerekli önlemler alınacak:

15 Temmuz anıtı için gerekli önlemler alınacak:

İzmit Belediyesi 15 Temmuz Anıtı ile ilgili mevcut durumu, çevre ve toplum sağlığı açısından bazı riskler taşıdığı yönünde ciddi endişelerin gündeme geldiğini söyleyerek gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Belediye tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı, " İzmit Belediyesi olarak, 15 Temmuz Anıtı ile ilgili olarak vatandaşlarımız ve esnaflarımızdan gelen talepleri ve basında yer alan haberleri dikkatle incelediğimizi belirtmek isteriz.

“CİDDİ ENDİŞELER VAR”
Esnaflarımızın taleplerine göre anıtın mevcut durumu, çevre ve toplum sağlığı açısından bazı riskler taşıdığı yönünde ciddi endişeler dile getirilmiş olup, İzmit Belediyesi olarak bu endişeleri ciddiyetle ele aldığımızın bilinmesini istiyoruz. Esnaflarımız ve vatandaşlarımızın yıllardır dile getirdiği olumsuzluklar ve neticesinden bizlere ulaşan yazılı geri bildirimler doğrultusunda, teknik ekiplerimiz anıtın mevcut durumunu detaylı bir şekilde incelemektedir.

“,GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ”
Hem çocuklarımız hem de diğer canlılar için potansiyel tehlike oluşturabilecek unsurların giderilmesi konusunda gerekli adımları atma kararlılığındayız. Anıtın yenilenmesi, değiştirilmesi veya kaldırılması konusunda alınacak nihai karar, yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenecek ve kamuoyuna 31 Temmuz Pazartesi günü detaylı bir açıklama ile duyurulacaktır.Belediye olarak, halkımızın güvenliğini ve sağlığını ön planda tutmaya devam edeceğiz ve bu konuda gerekli adımları atacağımızı taahhüt ediyoruz.Göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyet için teşekkür ederiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.