14 Nisan 2025 Pazartesi Günün Ayeti, Hadisi ve Duası
Yeni bir haftaya başlarken sadece işlerimizi ve planlarımızı değil, ruhumuzu da hazırlamak büyük önem taşıyor. 14 Nisan 2025 Pazartesi gününe özel ayet, hadis ve dua, bizlere hem hayatın içindeki duruşumuzu hatırlatıyor hem de içsel yolculuğumuzda rehberlik ediyor.
Bugünün ayeti, bizlere Peygamber Efendimizin (s.a.v.) müminlere olan şefkatini ve merhametini hatırlatıyor. Hadis-i şerifte ise topluma kötü örnek olmanın ne denli büyük bir sorumluluk taşıdığı vurgulanıyor. Dua ise Rabbimizin sevgisini ve rızasını kazanmanın yollarına bizi yönlendiriyor.
İşte, 14 Nisan Pazartesi günü için anlam yüklü maneviyat notları:
Günün Ayeti
“Andolsun, size içinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir, size çok düşkündür, müminlere karşı şefkat ve merhamet doludur.”
(Tevbe, 9/128)
Bu ayet, Peygamber Efendimizin ümmeti üzerindeki derin sevgisini ve hassasiyetini yansıtır. O’nun merhameti sadece sözde değil, ümmetinin acılarına kalben ortak oluşuyla şekillenmiştir. Müminler olarak bu şefkatin farkında olmak ve benzer bir merhameti kendi hayatımıza taşımak önemlidir.
Günün Hadisi
“İslam’da kötü bir çığır açan, kendi günahını da bununla amel edenlerin günahı kadar günahı da –sonradan amel edenlerin günahından eksilmeksizin– yüklenir.”
(Müslim, Zekât 69; Nesâî, Zekât 64)
Bu hadis, davranışlarımızın sadece bize değil, başkalarına da tesir ettiğini gösteriyor. Özellikle kötü örnek olmanın vebali ağırdır. O yüzden, her söz ve hareketimizde ahlaki sorumluluğumuzu gözetmeli, güzel davranışlarla yol açanlardan olmalıyız.
Günün Duası
“Allah'ım! Senin sevgin ve Senin huzurunda sevgisi bana fayda sağlayacak kimselerin sevgisini elde etmeyi bana nasip eyle.”
Bu dua, ilahi sevgiyi ve doğru kişilerle gönül bağı kurma isteğini ifade eder. Allah’ın sevgisini kazanmak ve Allah katında sevgili kullarla bir arada olabilmek, bir Müslüman’ın yeryüzündeki en kıymetli duasıdır.
Kaynak:Abbas ÇAKAR
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.