12 Eylül ayrışması üçüncü Kuşaklara kadar sürebilir
Ülkemiz hala 12 Eylül’ün etkisindedir. 1968’de başlayıp, 12 Eylül’e kadar süren kavga ve kaos ortamının etkileri, ayrışmaları hala devam etmektedir
Orhan Kütük, 1981 yılında Ankara’nın Şerefli Koçhisar İlçesi’nde dünyaya geldi:
“İlkokulu köyümde birleştirilmiş sınıf da, ortaokulu taşımalı sistem ile ilçe merkezinde okudum. Lise ve üniversiteyi ise köyüme en yakın il olan Kırşehir’de. 2003 yılında ilk atama olarak Gebze’ye geldim ve 17 yıldır buradayım. Gerek öğrencilik yıllarımda gerekse Gebze’de bir çok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik ve başkanlık yaptım. Her zaman sosyal hayatın içerisinde oldum” dedi.
BABAM LİSEYİ TAMAMLAYAMADI
Yaşı gereği 12 Eylül’de bir anısı olmadığını kaydeden Kütük, “ Babam 12 Eylül öncesi olaylar sebebiyle lise öğrenimini tamamlayamamış ve köye dönmüş. Bedel olarak vereceğim tek örnek bu sanırım. Babam sosyal demokrat çizgi de ama aşırı milli düşünen bir yapıdadır” diye konuştu. Kütük’ün 12 Eylül yorumu ise şöyle:
BİR TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ…
12 Eylül emperyal devletlerin dünyanın hemen her yerinde denemiş olduğu kaos çıkar ve yönet mantığının ülkemizde ki örneğidir. Daha doğrusu bir toplum mühendisliği, 40 yıl geçse de etkileri bitmek bilmeyen bir destebilizasyon faaliyetidir. Ülkemiz hala 12 Eylül’ün etkisindedir. 1968’de başlayıp, 12 Eylül’e kadar süren kavga ve kaos ortamının etkileri, ayrışmaları hala devam etmektedir. Kanaatim o dur ki biteceğe de benzemiyor çünkü o neslin çocukları da anne babalarının siyasi duruşu ve etkisi ile yetişiyor, ayrışma ikinci belki üçüncü kuşaklarda da devam edecek.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.