110 otel 2 yıl içinde huzurevine dönüşecek

110 otel 2 yıl içinde huzurevine dönüşecek

Türkiye’de yaşlı nüfusu son beş yılda yüzde 21 oranında arttı. Yaşlı nüfusunun artması ile Türkiye’deki huzurevi sayılarının yetersiz kaldığını belirten Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar, Türkiye genelinde 110 tane otelin, iki yıl içerisinde huzurevine dönüştürüleceğini açıkladı.

Yaşlı nüfusu her yıl giderek artan Türkiye’de 2023 yılı verilerine göre, 65 yaş üstü nüfusun sayısı 8 milyon 700 bini aşmış durumda. Son beş yılda yüzde 21 oranında artış gösteren yaşlı nüfus Türkiye nüfusunun yüzde 10’unu oluşturuyor. Artan yaşlı nüfus ile birlikte sayıları ger hecen gün yetersiz hale gelen huzurevlerini artırmak için iki yıl içinde 110 otelin huzurevine dönüştürülmesi planlanıyor.

“Maliyetlere bağlı olarak fiyatlar arttı”

Ekonomik kriz ve enflasyonun da huzurevi fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu belirten Çınar, personel maaşlarının artması ve kiraların fahiş oranlara çıkmasının huzurevlerini daha da pahalı hale getirdiğini söyledi. Özellikle alzheimer, demans ve yoğun bakım gerektiren hastaların bu fiyatlardan dolayı huzurevlerinde kalmakta zorlandığını ifade etti. Dinç yaşlıların evlerinde bakılabildiğini, ancak yoğun bakım gerektiren yaşlılar için durumun çok zor olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.