1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası Etkinliği

1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası Etkinliği

Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olma ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Anne sütü, bebeğin büyümesi ve gelişmesi için en uygun besindir. Çocukların daha sağlıklı olması, bebeklerin anne sütüyle beslenmenin öneminin vurgulanarak gündem oluşturulması amacıyla tüm dünyada 1-7 Ekim tarihleri "Emzirme haftası" olarak kutlanmaktadır.


SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 1-7 Ekim Emzirme Haftası olması münasebetiyle hastanemiz poliklinik girişinde stand açılarak emziren anneler ve gebelere emzirmenin önemi ve anne sütünün faydaları anlatıldı. Ayrıca Gebe Okulunda anne ve anne adaylarımızın katılımlarıyla eğitim ve farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında anne ve anne adaylarının soruları cevaplandırılarak, hastanemizce hazırlanan bilgi broşürleri dağıtıldı.

Hastanemiz Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Halil Okay Albayrak ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serap Ayhan "Hastane olarak amacımız bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü ve 6. aydan sonra tamamlayıcı gıdalarla birlikte 2 yıla kadar sürdürülmesidir “dediler.
Eğitimin farkındalık açısından çok faydalı olduğunu belirten anne ve anne adayları etkinlikten son derece memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.