Zorlu operasyonların cerrahı Hamdi Hoca artık Doçent

Zorlu operasyonların cerrahı Hamdi Hoca artık Doçent

Meslek hayatına çalıştığı ekip arkadaşları ile yüzlerce ameliyat sığdırdı. Çok sayıda insanın hayata tutunması için ter döktü. Ve yüzlercesinin sağlıklı yaşamasına, kaliteli sağlık standartlarına ulaşmasına katkı sağladı. 2011 yılında bu güne Kocaeli’de görev yapan Dr.Hamdi Taner Turgut doçent ünvanı aldı.

Hamdi Taner Turgut Türkiye’nin ilimizin genç ve başarılı cerrahlarından. 2000 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü’nde uzmanlık eğitimini bitirdi. Mecburi hizmetini ise 2007-20211 yılları arasında Adıyaman Devlet Hastanesi’nde genel cerrahi uzmanı olarak tamamladı. 2011 yılında Sağlık Bakanlığı’nın eğtim uzmanı kadrosu sınavını kazanarak bu kadroya atandı.

Aynı yıl Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde göreve başlayan Dr.Hamdi Taner Turgut 2014-2015 yıllarında da komşumuz Sakarya ilinde Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığı yaptı.

2018 yılından itibaren Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde doktor öğretim üyesi kadrosunda görev yapan Turgut bir taraftan çalışma ekibiyle başarılı cerrahi operasyonlar yaparken diğer taraftan da doçentlik başvurusundaki genel ve özel şartları yerine getirmek için çaba harcadı. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde makaleleri de yayınlanan Hamdi Taner Turgut 2024 yılında doçentlik ünvanı aldı.

Sağlık bilimleri Üniversitesi kadrosunda 2019 yılından günümüze Genel Cerrahi kliniği eğitim sorumlusu olarak ekibiyle 8 genel cerrahi uzmanını ülkemizin sağlık sistemine kazandırılmasında önemli rol oynadı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi kadrosunda Doçent Dr.Hamdi Taner Turgut Genel Cerrahi eğitim sorumlusu olarak yeni tıp insanlarının yetişmesi için çaba harcıyor.
Doçent Doktor amdi Taner Turgut 2023 yılında açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Kocaeli Şehir Hastanesi Cenel Cerrahi Bölümü’nde sağlık hizmeti veriyor.

18’i yurt dışı,12’si yurt içi hakemli tıp dergilerinde 30’un üzerinde yayınlanmış makale ve yazıları bulunuyor. Bir kitap bölümü yazarlığı yurt içi ve yurt içi yurt dışında tıp alanında bir çok kongre, konferans ve tıp etkinliğinde sunumlar gerçekleştiren Doç Dr.Hamdi Taner Turgut aynı zamanda hastaları tarafından da çok sevilen bir isim.Hem tıp camiası hemde yakınları Turgut’un doçentlik ünvanından büyük mutluluk duyarken bu alanda daha iyi noktalara gelmesi konusunda temenni içindeler..
Kocaeli’nin İzmit İlçesi’nde ikamet eden Hamdi Taner Turgut Eczacı Hale Turgut ile evli.Turgut ailesi 2 çocuk sahibi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.