SEDAŞ Çalışanları İş Bıraktı!

SEDAŞ Çalışanları İş Bıraktı!

Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (SEDAŞ)’ne bağlı olarak Kocaeli'deki personel, 5 aydır süren toplu sözleşme görüşmelerinde sonuç alamayınca geçtiğimiz günlerde işe başlamama kararı aldı ve bugün de iş bıraktı.

Sakarya Elektrik Dağıtım Şirketi (SEDAŞ)'ne bağlı olarak çalışan Kocaeli'deki yaklaşık 300 çalışan, toplu sözleşme görüşmelerinde bir sonuç elde edilememesi nedeniyle geçtiğimiz hafta eylem yapacaklarını açıkladı. Ardından bir günlük işe başlamama eylemi gerçekleşti. Yapılan eylem sonrasında sendika tarafından işverene süre verildi. Geçtiğimiz Pazartesi yapılan görüşmelerde herhangi bir sonuç çıkmayınca, bugün sabah saatlerinde iş yerleri önünde toplanan işçiler, bu defa sendikadan bağımsız bir iş bırakma eylemi yaptı.

Eylemler Devam Edecek

SEDAŞ'ın Kocaeli’deki Gölcük, Başiskele, Derince, İzmit ve Kartepe işletmelerinde görev yapan personel, tepkilerini göstermek amacıyla iş bıraktı. Asgari ücrete çalışan işçiler, ekonomik şartlar altında ezildiklerini ifade ederek, şartlarında olumlu yönde bir gelişme yaşanmadığı takdirde eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.