Koton Halka Arz Detayları Belli Oldu: Ne Zaman, Kaç Lot ve Hangi Fiyattan?

Koton Halka Arz Detayları Belli Oldu: Ne Zaman, Kaç Lot ve Hangi Fiyattan?

Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'nin merakla beklenen halka arzı hakkında tüm detaylar netleşti. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayıyla, Koton'un payları çok yakında borsada işlem görecek. İşte, Koton'un halka arz tarihleri, dağıtılacak lot miktarları ve halka arz fiyatı hakkında bilmeniz gerekenler.

Koton Halka Arzının Genel Özellikleri:

Koton'un halka arzı, 30 Nisan ile 2-3 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek talep toplama işlemi ile yatırımcılara sunulacak. Şirketin halka açıklık oranı %16,5 olarak belirlenmiş olup, halka arz fiyatı hisse başına 30,50 TL olarak açıklandı.

Halka Arz Öncesi ve Sonrası Sermaye Yapısı:

Halka arz öncesinde 795.500.000 TL olan çıkarılmış sermayesi, halka arz sonrasında 829.650.000 TL'ye yükselecek. Bu sermaye artışı, 34.150.000 TL nominal değerinde yeni payların ihraç edilmesiyle sağlanacak.

Satışa Sunulan Paylar ve Dağıtım Yöntemi:

Halka arz kapsamında, Yılmaz ailesi ve Nemo Apparel B.V. tarafından toplam 136.600.000 adet B grubu pay satışa çıkarılacak. Bu payların dağıtımı, yurt içi bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle yapılacak.

Fon Kullanım Alanları:

Elde edilecek gelirin %30-40'ı yurt içi ve yurtdışı mağaza açılışları, yenilemeler ve depo otomasyon yatırımları gibi alanlara yönlendirilecek. Kalan %60-70'lik kısım ise şirketin net işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılacak.

Koton'un Halka Arzı Neden Önemli?

Koton'un halka arzı, şirketin büyüme planlarını hızlandırma ve sektördeki konumunu güçlendirme fırsatı sunuyor. Ayrıca, yatırımcılar için de yeni bir yatırım alternatifi olarak ön plana çıkıyor.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.