Gebzeli aşçı uyardı! Haşlanmış yumurtanın besin değerini yok eden hata! Dikkat edin...

Gebzeli aşçı uyardı! Haşlanmış yumurtanın besin değerini yok eden hata! Dikkat edin...

Gebzeli aşçı Münire Ayvaz, haşlanmış yumurtanın besin değerinin kaybolmasına neden olan 3 hatayı paylaştı. Yumurtanın besin değerini korumak için bu 3 hataya dikkat edin.

Yumurta haşlarken, öncelikle suyun içine tuz eklememeliyiz çünkü tuz, yumurtanın içindeki proteinlerin sertleşmesine neden olur ve besin değerini azaltır. İkinci olarak, yumurtayı kaynayan suya atmadan önce suyun kaynamasını beklemeliyiz. Aksi takdirde, yumurta kabuğu çatlayabilir ve besin değeri kaybolabilir. Son olarak, haşlanmış yumurtayı soğuk suya koymalıyız çünkü bu, kabuğun kolayca soyulmasına yardımcı olur ve besin değerini korur. Bu basit adımları takip ederek, yumurtanın besin değerini koruyabilir ve daha sağlıklı bir beslenme sağlayabilirsiniz.

tamanna-rumee-p-8a8joo-rc-unsplash.jpg

CNN Türk'te aktarılanlara göre; Haşlanmış yumurtanın sayısız faydası bulunuyor. Beslenme uzmanlarına göre haşlanmış yumurtanın başlıca faydaları;

- Yumurta bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkiye sahiptir.
- Kas ve içinde bulunan kalsiyum ve proteinden dolayı kas ve kemik gelişimi için oldukça önemlidir.
- Yüksek miktarda proteinden dolayı kasları güçlendirici etkiye sahiptir.
- İçerisinde bulunan aminoasit ve vitaminler vücuda beslenme konusunda oldukça etkilidir.
- Yumurta yine göz sağlığı için oldukça yararlı olan bir besindir. Böylece göz sağlığı iyi yönde etki eder.
- Yumurta iyi huylu kolesterol de yükseltme özelliğine sahiptir.
- Kalp sağlığını korur. - Hafıza problemleri ile savaşır.
- Yumurta beyin sağlığı için oldukça faydalı olan bir besin olarak karşımıza çıkar.
- Vücudun demir seviyesini yükseltir.

mustafa-bashari-rkuk4eb8f7s-unsplash.jpg

Yemek.com sitesinde yer alan bir içerikte; Yumurta haşlamakla ilgili herkesin işine yarayacak bilgiler paylaşıldı. İşte o bilgiler.

Rafadan yumurta için: Bir cezve, orta boy sos tenceresi ya da tencerenin içerisine su ilave edin. Yumurtaları içerisine koyun ve pişirmeye başlayın. Su kaynadıktan tam 3 dakika sonra yumurtalarınızı alın. Yumurtaları aldıktan sonra pişirme işlemini durdurmak için soğuk suyun içerisine koyun. Bu şekilde daha fazla pişmeyecek ve dilediğiniz kıvamda kalacaktır. Rafadan yumurta beyazı hafif pişmiş, içi de sıvı kıvamlı kalan yumurtadır. Bu süre içerisinde bu kıvamı elde edersiniz.

Kayısı kıvam için: Kayısı kıvam için ise aynı adımları uyguladıktan sonra 4-6 dakika arası kaynattıktan sonra çıkarın. Yine pişirme işlemini durdurmak için soğuk su ya da buzlu suyun içerisine koyun. Bu şekilde yine enfes kıvamlı bir yumurta elde etmiş olursunuz.

Katı yumurta için: Çok katı yumurta seviyorsanız 10, kayısı kıvamında hallice bir katı yumurta seviyorsanız da 7 dakika pişirmek önemli. İkisini ortası için ise tam 8 dakika pişirmek yeterli olacaktır.

Kaynak: yemek.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.