Engellilerin emekli maaşlarını meclise taşıdı

Engellilerin emekli maaşlarını meclise taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, TBMM’de , engelli kamu görevlilerinin emeklilik döneminde yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Kanko yaptığı konuşmada özetle şu ifadelere yer verdi:

“Bugün itibariyle 70 bin 788 dolayında, 657 sayılı kanuna tabi engelli kamu görevlisi bulunmakta. Bu engelli memurlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 19. maddesine göre, özel kanunlarında yazılı, belirli şartlar içinde emeklilik haklarına sahipler. Ancak, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 28. maddesine göre, emekli aylıkları, belirlenen katsayılara göre bağlanmakta ve büyük bir düşeşe sebebiyet vermektedir. Bu durum, engelli memurların emekli maaşlarının düşük olmasına ve yaşam zorluklarına karşı yeterli gelir sağlayamamasına neden olmaktadır. Yaş ilerledikçe karşılaştıkları sağlık sorunları ve kronik hastalıklara karşı verdikleri mücadelede engelli vatandaşlarımızın yanında olmak adına;

CHP olarak bu sorunu dile getirmek ve engelli kamu görevlilerinin emekli olduklarında çalışırken aldıkları maaşın pozitif ayrımcılık yaparak makul düzeye yükseltilmesini sağlayacak bir düzenleme yapılmasını talep etmekteyiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.