Eğitim-İş Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü

Eğitim-İş Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü

Eğitim-İş Sendikası Gebze Şubesi üyeleri öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen İbrahim Oktugan cinayetini ve eğitimde yaşanan sorunları protesto etmek amacıyla Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü.

Yürüyüşe Eğitim-İş üyelerinin yanı sıra Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın ile STK temsilcileri de katıldı.
Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde cinayet sloganlarla protesto edilirken açıklamayı Eğitim-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Bülent Metin okuyarak özetle şunları ifade etti: Okuluyla, öğretmeniyle ve müdürüyle yaşadığı sorunlar nedeniyle, yönetmelikler çerçevesinde okuldan atılan Iraklı bir öğrenci, 5 ay önce atıldığı okula silahla girmiş ve okul müdürünü makam odasında kurşun yağmuruna tutmuştur. Silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanan okul müdürü İbrahim Oktugan, ne yazık ki ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir.

BU TABLOYU KABUL ETMİYORUZ
Bu tabloyu kabul etmiyoruz. Bu ülkeyi kuran Başöğretmen, eğitim emekçilerine gelecek nesilleri emanet edecek kadar çok güveniyordu. Bu ülke, dünyada bir başöğretmen’in kurduğu tek ülke. Daha yeni kurulmuş bir Cumhuriyet iken bile sanayi, demokrasi ile eğitimin ülkenin kalkınması için eşdeğer tutulduğu bir ülke. Şimdi bu ülkede eğitim emekçisinin hor görülmesini, emeğinin ve hatta canının hiçe sayılmasını kabul etmiyoruz! Bizler Başöğretmenin eğitim neferleriyiz; kendi değerimizi biliyor, itibarımıza, haklarımıza, canımıza, canımızın parçası olan öğrencilerimize sahip çıkıyoruz!’’

6-1.jpg

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.