Erdoğan finali Kocaeli’de yaptı

Erdoğan finali Kocaeli’de yaptı

31 Mart Yerel seçimlerinin son mitingini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli’de gerçekleştirdi. Bu seçim döneminin Kocaeli'ndeki ilk ve son mitingine yaklaşık 80 bin kişi katıldı. Erdoğan konuşmasında, “Biz; ne yaptıysak, CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Neyi başardıysak, bu zihniyetin çelmelerine rağmen başardık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Kocaeli Kongre Merkezi’nin önündeki otopark alanında Büyük Kocaeli Mitingi yapıldı. Seçim sürecinde Erdoğan’ın 50’nci ve son il mitingi olan Kocaeli mitingine katılım oldukça yüksek oldu.

SANDIKLARI PATLATACAĞIZ

AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Büyük Kocaeli Mitinginde yaptığı konuşmada, “Sandığa katılımı en yüksek düzeyde gerçekleştirelim. Bu bizim sorumluluğumuz. 31 Mart gecesi inşallah tüm sandıkları patlatacağız” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise “Bugüne kadar onlar konuştu biz yaptık. Onlar hep konuşuyor. Sizler bizim yol arkadaşlarımızsınız. Biz hep beraber yürüdük. Sizler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hiç yalnız bırakmadınız. 'Reis Kocaeli her zamanki yerinde' diyene kadar susmak yok. En güçlü desteği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için sizden bekliyoruz.Kocaeli’den ona vereceğimiz birinci büyük hediye onu mitingde çok coşkulu bir karşılama olacak. İkinci hediyemiz de 31 Mart’ta sandıkları patlatmak olacak.” dedi.

koc-erdogan-9.jpeg

HİÇ BİRŞEY VAAT ETMEDİLER

Bursa mitingi sonrası Kocaeli'ye gelen ve karşılama törenine geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce sahneye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın çıktı. Yalçın, şu ifadeleri kullandı: "CHP adayı olmak üzere muhalif adaylar, kayıkçı kavgası dışında bu vatandaşa hiçbir şey vaat etmedi ve edecek gibi de görünmüyor. Türkiye Yüzyılı için "Gerçek Belediyecilik" diyoruz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde güçlü, büyük ve küresel bir aktör olacak Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz. Kocaeli'de maşallah bu anlamda hiç sıkıntı görmedik. Kocaeli, gerçek belediyeciliğin iyi örnekleriyle karşılaştı. İnşallah 3 gün sonra sandıktan yine AK Parti adayımız çıkacak. Kocaeli, hak ettiği hizmetin en güzeline sahip olacak." dedi.

KOCAELİLERİ SELAMLADI

Büyük bir coşku ve bayraklarla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise sözlerine “"Haçlı sürülerine göğsüne siper eden, şehitler ocağı Kocaeli'yi saygıyla selamlıyorum. Kocaelili kardeşlerime 14 Mayıs ve 28 Mayıs'taki güçlü destekleri için teşekkür ediyorum. Milletvekilliğinde yüzde 54. Cumhurbaşkanlığında yüzde54,4 oy oranına ulaştık. 31 Mart'ta bu oranları çok daha yukarı taşımaya var mıyız?Kocaeli ile birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı renkleriyle boyamaya var mıyız? İşte benim dostum, yol arkadaşım Kocaeli bu. İşte bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, vefa abidesi Kocaeli bu. Rabbim sizlerden razı olsun” diyerek başladı.

koc-erdogan-7.jpeg

SANDIĞIN TELEFİSİ OLMAZ

Seçime 2 gün kaldığını hatılatan Erdoğan, “Hayatta birçok şeyin telafisi olur ama sandığın telafisi olmaz. Pazar günü hep birlikte erkenden sandıklara koşacağız. Tercihimizi bize hizmet edecek, verdiği sözleri unutmayacak, göreve geldiğinde vaatlerinin arkasında duracak isimlerden yana kullanacağız. AK Parti ve Cumhur İttifakı'na kaybettirerek CHP'ye kazandırmak isteyenlere karşı yakınlarımızı lisan-ı münasiple uyaracağız. Ben milletimin basiretine, ferasetine ve sağ duyusuna güveniyorum. Son il mitingimi, finali Kocaeli'de yapıyoruz. 2 aylık dönemde Diyarbakır'dan Trabzon'a, Karabük'ten Hakkari'ye kadar ülkemizin dört bir ucundaki vatandaşlarımızla kucaklaştık. Gençlerimizle selamlaştık. Yaşlılarımızın hayır duasını aldık. Sanayicilerimizle, üreticilerimizle bir araya geldi. Emeklilerimizin, emekçilerimizin sesine kulak verdik. Ahilik geleneğimizin temsilcisi esnaflarımızla istişare ettik. Hiçbir ayrım yapmadan milletimizin tamamıyla dertleştik. Gittiğimiz yerde gördüğümüz manzara şudur. Bizler tüm farklılıklarımızla bizler 85 milyonluk büyük bir aileyiz. Görüş farklılıklarımıza rağmen hepimiz kardeşiz. Biriz, beraberiz”

SANDIKLAR HEPİMİZE EMANET

Türkiye'nin en büyük gücü, vatandaşlarının birliği, beraberi, vahdeti ve aralarında tahsis ettiği bağdır. Bu bağı korumamız ve perçinlememiz gerekiyor. Seçim sürecinde yükselen siyasi tansiyonu farklı yerlere çekmek isteyen odaklara karşı dikkatli olmalıyız. Türkiye, rüştünü defalarca ispat etmiş olgun bir demokrasiye sahiptir. Uğruna bedel ödediğimiz bu kazanımların elimizden kayıp, gitmesine izin veremeyiz. Kökenimiz, gönül verdiğimiz partiler farklı olabilir ama Türkiye hepimizin ortak yurdu, ortak çatısıdır. Sandıklar hepimize emanettir. Siyasetçisi, kamu görevlisi ve seçmeniyle hepimize sorumluluklar düşüyor.

koc-erdogan-3.jpeg

KAZANIMLARIMIZ ALTIN TEPSİDE SUNULMADI

31 Mart seçimlerinin diğer vilayetlerimizle birlikte Kocaeli için de hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu kadar büyük bir katılımın benzerini az önce Bursa'da gördüm. Bursa da muhteşemdi. Bursa'dan size selamlar getirdim. Türkiye olarak büyük mücadeleler sonunda bugünlere ulaştık. Kazanımlarımız bize altın tepside sunulmadı. Bize lütuf olarak verilmedi. Son 21 yılda milletçe kazandık. Nice zorlukla karşılaştık, sabotaja maruz kaldık. Başka bir ülkenin ve milletin başına gelse ayağa kalkamayacağı felaket yaşadık. En son 6 Şubat'ta 53 binden fazla canımızı toprağa verdiğimiz depremle imtihan edildik. Tüm bu badirelerin üstünden alnımızın akıyla çıktık. Darbecileri püskürttük. Terör örgütlerine tarihlerinin en ağır bedellerini indirdik. Çevresindeki savaşlara rağmen istikrar ve güven alanı haline dönüştürdük. Depremin üzerinden bir sene geçmeden depremin izlerini silmeye başladık. 80 bine yakın konutu ve köy evlerini vatandaşlarımıza teslim ettik. İnşallah yıl sonuna kadar bu rakamı 200 bine çıkaracağız. Deprem bölgesinin imarının yanı sıra Marmara başta olmak üzere depreme riskini düşüreceğiz. Kocaeli ve İstanbul'da bu riski gidereceğiz.

DEPREM SORUNUNU BEKA SORUNU OLARAK GÖRMELİYİZ

Tarihin tekerrür etmesini istemiyorsak, hangi partiye gönül verirsek, verelim deprem sorununu beka sorunu olarak görmek zorundayız. Sadece kendimiz için değil, evlatlarımız için gelecek nesiller için yapmalıyız. Önümüzdeki 5 yıl boyunca gündemimizin ilk sırasında depreme hazırlık olması bizim için önemlidir. Seferberlik anlayışıyla hükümet ve yerel yönetimler el ele vererek, bu süreci işbirliği içerisinde yönetmeliyiz. Kentsel dönüşüm projelerine hız vereceğiz. Deprem kapımızı aniden çalmadan, hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Siyasi parti gözetmeksizin, bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsunwhatsapp-image-2024-03-28-at-4-30-40-pm.jpeg

305 MİLYAR YATIRIM YAPTIK

Türkiye'nin bugünüyle birlikte geleceğini kurtarmaya çalıştık. Hep ileriye baktık, gözümüzü gelecekten ayırmadık. Savunma sanayinde projelerimizi başlatırken, bizi hayalperestlikle suçlayanlar şu an bizi gıpta ile takip ediyor. Her seçim öncesi petrol buluyorlar diye bizimle alay edenler Gabar'daki üretimimizi takdir etmek zorunda kalıyor. TOGG'dan beşinci nesil KAAN'a, Şehir Hastanelerinden yollara kadar aynı durumla karşılaşıyoruz. Biz; ne yaptıysak, CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Neyi başardıysak, bu zihniyetin çelmelerine rağmen başardık. Engelleri tek tek aşarak, zincirleri tek tek parçalayarak Allah'a hamdolsun bugünlere kadar geldik. Bu anlayışla son 21 yılda Kocaeli'ne 305 milyar liraya yakın yatırım yaptık.

YAPILANLARI SIRALADI

12 bin 440 derslik inşa ettik. GTÜ'yü faaliyete geçirdik. Yüksek öğrenim yurt binaları açtık. 57 spor tesisi inşa ettik. 33 bin kişilik Kocaeli Stadyumu. 192 yatak kapasiteli sporcu kamp eğitim merkezi de var. Kocaeli'deki ihtiyaç sahibi vatandaşımız 5,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. 1220 yataklı 3.071 yataklı 22 hastane dahil 93 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. 200 yataklı Çayırova, 250 yataklı Gölcük Hastanelerimizin inşası sürüyor. TOKİ kanalıyla 12.506 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 7 bin konutun yapımına devam ediyoruz. 42 bin konut ve ticari alanı kentsel dönüşüme kattık. 14 millet bahçemizin 9'unu tamamlayıp, hizmetinize sunduk. Kalanlarınında çalışmaları devam ediyor.

KOCAELİ'Nİ YÜKSEK HIZLI TREN MERKEZİ HALİNE GETİRDİK

Ulaşımda 376 kilometreye çıkardık. İstanbul - İzmir otoyolunu, Osmangazi Köprüsünü ve KMO'yu Kocaeli'ye kazandırdık. Otogar köprülü kavşağını inşa edip, hizmete açtık. İzmit, Doğu Kavşağından Kavacık Kavşağına kadar kesimdeki TEM Otoyolu ve bağlantı yollarında üst yapı onarım çalışmalarına başladık. Kandıra Kaynarca yolunun büyük bir kısmını tamamladık. Yalova - İzmit otoyolu proje çalışmalarını başlattık. Otogar, Kuruçeşme tramvay hattını ve Kartepe teleferik hattını hizmete aldık. Kocaeli Şehir Hastanesi 17 Mart'ta hizmete aldık. Kocaeli'ni Yüksek Hızlı Tren merkezi haline getirdik. Gebze - Halkalı banliyo hattı ile Gebze'yi boğazın altından Halkalı ile buluşturduk. Yılda 2 milyon ton taşıma kapasitesine sahip Köseköy Lojistik Merkezini hizmete aldık.koc-erdogan-11.jpeg

TÜM İLÇELERE DOĞALGAZ

Yapımı devam eden Gebze OSB - Darıca Metro hattını da Marmaray'a entegre edeceğiz. Karamürsel, Derbent, İhsaniye Barajlarında sulama ve taşkın koruma tesisi kazandırdık. Çiftçilerimize 5,5 milyar lira tarımsal hibe desteği verdik. Sanayi ve teknolojide 6 yeni sanayi bölgesi. 5 yeni teknopark, 17 tasarım merkezi kurduk. İstihdamı desteklemek için Kocaelili işverenlerimize 24 milyar lira prim verdik. 276 binden 786 bin sigortalı çalışan sayısına ulaştık. Kocaeli'nin tüm ilçelerine doğalgaz arzını sağladık. 31 Mart'ta başkan adaylarımızı size emanet ediyorum” dedi ve sonrasında Cumhur İttifakı İl Başkanları ile AK Parti yöneticileri ile Başkan adaylarını sahneye çağırdı.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.