"AK Parti Kamu Kaynaklarını Cemaatlere Peşkeş Çekiyor!"

"AK Parti Kamu Kaynaklarını Cemaatlere Peşkeş Çekiyor!"

CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı çarpıcı konuşmada, AK Parti iktidarının kamu kaynaklarını cemaatlere ve tarikatlara peşkeş çektiğini sert bir dille eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı çarpıcı konuşmada, AK Parti iktidarının kamu kaynaklarını cemaatlere ve tarikatlara peşkeş çektiğini sert bir dille eleştirdi. Kanko, Türk Hava Yolları'nın (THY) İsmailağa Cemaati'ne son dört yılda 524 bin dolar değerinde bedava bilet vermesinin skandal boyutlara ulaştığını belirtti.

Milletvekili Kanko, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün burada, AK Parti iktidarının kamu kaynaklarını nasıl cemaatlere ve tarikatlara peşkeş çektiğiyle ilgili bir örneğin Meclis tutanaklarına geçirilmesi adına söz aldım. Türk Hava Yolları'nın İsmailağa Cemaati'ne son dört yılda 524 bin dolar değerinde bedava bilet vermesi skandalı, iktidarın yandaşlarını kayırma politikasının sınır tanımadığını gösteriyor. Halen ülke kaynaklarının cemaat ve tarikatlara nasıl peşkeş çekildiğinin en bariz örneğidir.

YANDAŞ TARİKAT VE CEMAATLERE KIYAK

2021 yılında İsmailağa Cemaati'ne 132 adet yurt dışı, 244 adet yurt içi ve 11 adet hac ve umre bileti olmak üzere toplamda 180 bin dolar değerinde bilet verilmiştir. 2018, 2019 ve 2020 yıllarında ise toplamda 344 bin dolar değerinde bilet hibe edilmiştir. Halkın vergileriyle finanse edilen bir kamu kuruluşunun yandaş tarikat ve cemaatlere bu denli kıyaklar geçmesi kabul edilemez.

Vatandaş bırakın uçağa binmeyi, otobüse binecek parayı bulamıyor. Emekliye ve asgari ücretliye hak ettiği zammı yapmayan AKP iktidarının, kamu kaynaklarını kendi siyasi çıkarları için cemaatlere ve tarikatlara yağmalatması vicdanları sızlatmaktadır. Halkımız geçim sıkıntısıyla boğuşurken, bu iktidar kamu kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekmekle meşguldür. Bu adaletsizliğe dur demeliyiz.

THY'nin bu uygulamaları derhal durdurulmalı ve sorumlular hesap vermelidir. AK Parti'nin yandaş kayırma politikaları ülkemizin geleceğini karartmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Zeki Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.