2024 Mayıs Ayı Askerlik Yeri Sorgulama: Ne Zaman Açıklanacak?

2024 Mayıs Ayı Askerlik Yeri Sorgulama: Ne Zaman Açıklanacak?

Mayıs 2024 askerlik dönemi yaklaşırken, er adayları celp yerlerini merak ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) belirlediği tarihlerde askerlik yerleri e-Devlet üzerinden açıklanacak. Peki, 2024 Mayıs ayı askerlik yerleri ne zaman ve nereden öğrenilecek? İşte detaylar ve sorgulama ekranı hakkında tüm bilgiler.


Mayıs 2024 askerlik dönemi için sınıflandırma sonuçları ve celp yerleri büyük bir merakla bekleniyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, askerlik yerleri 3 Mayıs 2024 tarihinde e-Devlet platformu üzerinden açıklanacak. Askerlik görevine başlayacak olan yedek subay, yedek astsubay ve erler, bu tarihten itibaren celp yerlerini öğrenebilecekler.

Sevk Tarihleri ve Grup Bilgileri:

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1'inci Grup): 16 Mayıs 2024
Er (2'nci Grup): 27 Haziran 2024
Er (3'üncü Grup): 25 Temmuz 2024
Askerlik yerlerinin açıklanmasıyla birlikte, yükümlüler kendilerine verilen sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet'ten veya askerlik şubesinden alabilecekler.

Ek Bilgiler

Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere, sivil hayatta kullandıkları cep telefonu hatlarını, silahaltına alınmadan önce yetkili GSM bayilerine müracaat ederek herhangi bir ücret ödemeden kısıtlı hatta çevirebilecekler. Terhislerinin ardından, hatlarını sivil özelliklerine geri döndürebileceklerdir.

Askerlik Yerlerini Sorgulama

Askerlik yerlerini öğrenmek isteyen yükümlüler, e-Devlet portalına giriş yaparak Milli Savunma Bakanlığı sayfasından bilgilerini sorgulayabilirler. Aynı zamanda, daha fazla bilgi ve güncellemeler için MSB'nin resmi internet sitesini ve TRT teletekst hizmetlerini takip edebilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.